Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
41v

HIF:s tunga besked: Malmö FF saknar sex nyckelspelare mot kvalrivalerna Gefle

Foto: Scanpix

Malmö FF får vara utan minst sex stycken skadade och slitna startspelare i kommande matchen mot Gefle IF. Dessutom öppnar tränaren Allan Kuhn för att ännu fler kan vilas. Jobbiga nyheter för Helsingborgs IF som vill att Gefle tappar poäng i kvalkriget.

Efter guldfirandet spelar Malmö FF på söndagen en bortamatch borta mot Gefle IF. Det är då sex stycken spelare som inte åker med på grund av skador och slitage: Anders Christiansen, Johan Wiland, Markus Rosenberg, Magnus Wolff Eikrem, Rasmus Bengtsson, och Behrang Safari.

- De är inte klara att spela, de tränar ju inte, säger Allan Kuhn till Fotbollskanalen.

Det är sedan tidigare klart att Christiansen och Wiland missar resten av säsongen. Dessutom var Rosenberg och Wolff Eikrem borta även mot Falkenbergs FF, Bengtsson har problem med sitt knä som ska opereras senare, och Safari är sliten. Det är bara Safari som är given att vara tillbaka till sista matchen, mot Hammarby.

Det innebär att det är 15 utespelare kvar i A-truppen att välja mellan, samtidigt som reservmålvakten Fredrik Andersson får göra sina första start. Kuhn måste därför fylla på med ungdomar, och det kan dessutom bli ännu fler egentliga startspelare som vilar mot Gefle.

- Vi tänker att vi ska ha ett lag klart som är friska och som tycker det är jättekul att spela match på söndag. Det tar jag ut efter träningen imorgon ikväll.

- Vi ledare ska göra allt vad vi kan, men det är viktigt att spelarna ska hitta sin inre motivation till att spela en Allsvensk match. Det gäller att hitta ett lag där alla kan och vill det. Det gäller att kolla på skadeläget, hur slitna de är, hur mycket de har spelat.

Kan det bli så att du spelar med spelare som tidigare inte har fått så mycket speltid?
- Ja, det kan man säga, men jag vill fundera på det. Det kan bli både och, men fortfarande en slagkraftig startelva.

Kuhn säger också att han förstår problematiken i botten av tabellen. Malmö FF:s spelare kommer från ett guldfirande, det vill säga utan optimala fysiska förberedelser, samtidigt som de möter Gefle IF. Ett Gefle IF som slåss med Malmö FF:s Skånerival Helsingborgs IF i botten.

- Sånt funderar jag inte på, det kan jag inte göra. Vi ska samla resurserna efter njutningarna, firandet, hyllningarna, allt som har varit. Vi ska göra så bra ifrån oss som vi kan.

Malmö FF åker mot Stockholm tidigt i morgon, och efter det mot Gävle för att träna på Gavlevallen 17.30 på lördagskvällen.

Publicerad 2016-10-28 kl 14:04
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER