POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hiljemark förlorad för Elfsborg

Foto: ERIK ABEL / SCANPIX

Hiljemark i kamp med Robin Söder

Elfsborg på väg mot SM-guld - då uppges supertalangen Oscar Hiljemark vara förlorad.

- Om vi och Oscar hade bestämt oss för att det bästa hade varit att han skulle gå så hade det funnits utländska klubbar som hade varit beredda att köpa, avslöjar Elfsborgs ordförande.

Elfsborg uppges nu ha ställt in sig på att Oscar Hiljemark är förlorad i januari-fönstret. Supertalangen var, enligt uppgifter till FotbollDirekt.se, bara ögonblick i från att säljas redan under det transferfönster som precis avslutats.

Uppgifterna gör också gällande att Elfsborg i nuläget trots allt är på väg att genomföra en affär med en icke namngiven klubb. Hiljemark spelar därmed säsongen ut med Elfsborg och lämnar sedan i december inför transfermånaden i januari.

Elfsborgs prislapp är satt till cirka 18 miljoner.

- Det stämmer. Hade transferfönstret i augusti bara varit ett par dagar längre så hade han i dag varit såld, så nära var det, avslöjar en källa.

- Men Elfsborg har fortsatt att förhandla och han kommer att lämna Elfsborg i januari. Jag skulle inte bli överraskad om allt blir klart innan säsongen är över. Det finns inte en chans att han spelar i allsvenskan nästa säsong, fortsätter källan.

Ännu en storaffär ser med det onekligen ut att vara nära för Elfsborg efter tidigare stortransfers som bland andra Emir Bajrami, Denni Avdic och Jon Jönsson. Tre övergångar som tillsammans inbringat omkring 70 miljoner kronor.

Redan i vintras kunde fotbollskanalen berätta att klubbar som Genoa och Club Brügge var ute efter mittfältaren. Då nobbade Elfsborg ett bud på 18 miljoner kronor. Här kan du läsa artikeln i sin helhet.

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson kommenterar de nya uppgifterna så här:

- Oscar är fantastisk, både som spelare och person och kommer att spela i a-landslaget om inte alltför länge, säger Johansson.

- Om vi hade konkreta bud eller inte i det här transferfönstret som har varit tänker jag inte berätta men om vi och Oscar hade bestämt oss för att det bästa hade varit att han skulle gå så hade det funnits utländska klubbar som hade varit beredda att köpa honom.

Han uppges till oss ha varit en hårsmån från att ha gått förlorad redan förra månaden. Var det så skarpt?

- Det enda jag kan säga är att det inte kommer att dröja alltför lång tid innan han går vidare med sin karriär.

Vår källa hävdar att det inte finns en chans att han spelar i allsvenska premiären kommande säsong?

- Det får ni spekulera i. Om han försvinner i januari eller senare, vill jag inte kommentera.

Publicerad 2012-09-13 kl 10:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå