Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hiljemark fruktar inte nytt fiasko

0-4 mot Ålesund förra året. Men nu har Elfsborg lärt sig sin läxa till mötet med AC Horsens.
– Det blir lite som ett derby, säger Oscar Hiljemark.

 

Tredje kvalomgången till Europa League – 2011. 0-4-förlust på bortaplan i den första matchen mot norska Ålesund för Elfsborg. I kväll väntar danska Horsens på bortaplan i den första matchen av tredje kvalomgången till samma turnering. Känns det som att något låter bekant?

Men trots likheterna finns det ingen rädsla i Boråsklubben inför kvällens drabbning.

– Förra året var förra året. Vi gjorde en väldigt dålig insats, men någon gång under säsongen gör man en plattmatch och då hade vi vår plattmatch. Det var en dålig insats från samtliga och vi hade otur med studsen, vilket gjorde att det rann i väg och blev ett tufft läge. Den matchen är glömd sedan länge. Nu är det andra förutsättningar och vi ska kriga i 90 minuter, säger mittfältaren Oscar Hiljemark till FotbollDirekt.se.

Men du tror inte att ni kan ha tagit lärdom av att kanske inte underskatta ett nordiskt motstånd och tänka att det här är en lätt lottning?

– Nej, den känslan hade vi inte förra gången heller. Men tyvärr kom vi inte upp i standard då, men någon underskattning kommer inte på tal. Det är bara ut och köra.

– Sen är det alltid så att man tar med sig delar från olika matcher. Det är klart man lär sig av matcherna, men det gör man ju även av matcherna i allsvenskan.

Hur går tankarna annars inför matchen?

– Man tänker inte så mycket annorlunda än inför en vanlig match. Det är en viktig match i Europa League och vi fick en lottning som är väldigt inspirerande. Det blir nästan som ett litet derby – Danmark mot Sverige.

 

Publicerad 2012-08-02 kl 10:01
Annons
Annons
Annons