Historiskt mål lyfte Häcken

Jonas Henriksson sänkte på egen hand Halmstad. Häckens lagkapten stod för båda målen i 2-1-segern. Dessutom skrev han in sig i historieböckerna.

Häcken kom smått desperat till Örjans vall med åtta raka matcher utan vinst. Dessutom med tre mållösa matcher i bagaget. Då slog Hisingslaget till med säsongens snabbaste mål, ja historiens kvickaste skulle det visa sig.

Jonas Henriksson sprang sig fri och lyfte in 1-0 åtta sekunder efter att domaren blåst i gång matchen. Henriksson tangerade därmed Bernt Karlssons rekord från 1973 när han gav sitt Saab ledningen mot Gais.

Det följdes dock upp med en blixtsnabb kvittering. Efter en minut och 20 sekunder nickade Johnny Lundberg in 1-1 förbi en feltajmad Christoffer Källqvist. Men Henriksson ville mer. I den 14:e minuten kom han i ännu en patenterad djupledslöpning, tog emot Erik Fribergs passning, siktade och rullade in 2-1 förbi en övergiven Robin Malmkvist.

Garanterat skönt för 33-åringen som inte alls kommit upp i samma nivå som i fjol då han tryckte in tio mål.

Och även en stor lättnad för Peter Gerhardssons Häcken som med segern bröt en jobbig trend och avancerar uppåt i tabellen.

Halmstad hade visserligen bud på en kvittering, närmast en Anselmo-frispark, men lyckades inte överlista Källqvist. Tungt för HBK som nu har tre raka utan seger och bara två producerade mål på de fem senaste matcherna.