Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hjälten: ”Vi följer planen till punkt och prickar”

Elfsborg var på väg mot en missräkning borta mot Gefle när klockan tickade upp mot 89 minuter. Men då klev Lasse Nilsson fram, som så många gånger förr, och frälste laget.
– Det känns fantastiskt skönt, säger Nilsson till FotbollDirekt.se.

 

Elfsborg kom till Strömvallen med en strategi. En strategi och plan som höll på att misslyckas – men då klev Lasse Nilsson fram och avgjorde med sitt nickmål i den 89:e minuten.
- Det känns fantastiskt skönt. Vi vinner på bortaplan också, så vi får utdelning på vår strategi, säger Nilsson till FotbollDirekt.se.

Er strategi?
- Vi har en strategi och plan för våra bortamatcher. Idag tycker jag att vi följer den till punkt och pricka. Men sen är det klart att vi straffas hårt av deras kvittering, så då är det riktigt skönt att kunna avgöra och vinna ändå, förklarar han.

Och det blir du som avgör i slutminuterna, det känns lite typiskt dig?
- Haha, ja, det börjar väl bli så. När jag var yngre blev jag mer osynlig när matcherna led mot sitt slut men nu har det blivit bättre. Jag biter i och fokuserar lite extra i väntan på det rätta läget.
Målet kom efter ett inlägg av inhopparen Stefan Ishizaki från vänsterkanten där Nilsson mötte upp med skallen.
- Han träffar mig perfekt och då sätter jag bara dit skallen. Det var inte så hårt men nicken går ju i en båge i mål så det kändes bra.

Efter matchen hördes stora glädjerop från Elfsborgs omklädningsrum där ”segern är vår” skanderades högt.

Var det en särskilt viktig seger för er idag med tanke på glädjen efteråt?
- Jo, den var viktig för oss. Vi har pratat mycket om bortaspelet och hur vi ska spela. Vi gjorde det bra mot Helsingborg också även om vi inte får någon bra utdelning där. Så idag kändes det riktigt skönt att få lite utdelning och vinna också, konstaterar Nilsson.

Anfallsspelet är annars något som sett bra ut hos Elfsborg såhär långt. Man skapar en del chanser och Nilsson berättar att han trivs med både Jawo och Elm även om hans roll varierar beroende på anfallspartner.
- Det är inte så stor skillnad egentligen. Med Jawo är jag mer tillbakadragen. Och när David kom in gick jag mer på djupet än när jag spelar bredvid Jawo. Både är väldigt duktiga, lätta att spela med, säger han.

Nu väntar ytterligare en bortamatch där man ställs emot Örebro SK på måndag i nästa vecka. Om strategin för bortaspelet blir lika lyckad som i går kväll återstår att se men Nilsson menar att man har skapat en bra grund.
- Vi tar med oss mycket från dagens match. Som sagt, vi följer planen till punkt och pricka. Det är lite smågrejer som vi kan putsa till, men annars såg det riktigt bra ut, avslutar han.

 

Publicerad 2012-04-17 kl 08:30
Annons
Annons
Annons