Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hjärtfel stoppar Åtvidaberg-värvning

Hjärtfel sätter än en gång käppar i hjulet för Prince Efe Ehiorobo.

2004 spelade Prince Efe Ehiorobo allsvensk fotboll för Gais, men efter hjärtproblem bröt klubben med mittfältaren.

Sedan dess har 25-åringen spelat i Norge och häromdagen presenterade Åtvidaberg Prince Efe Ehiorobo som kluubbens senaste nyförvärv.

Men på torsdagseftermiddagen gick Åtvidaberg ut med ett uttalande där man förklarade att värvningen inte blir av - klubbens läkare har upptäckt Prince Efe Ehiorobos hjärtfel.

"Av medicinska skäl avråder vår läkare Lennart Palmefors att Prince Efe Ehiorobo spelar fotboll och vi i ÅFF kan inte agera på något annat sätt än att följa den medicinska bedömningen. Vi kan inte dra andra slutsatser och låta honom att spela fotboll med risk för livet. Prince Efe Ehiorobos hjärtproblem var inte okända för oss, men eftersom han utan några besvär har spelat fotboll på toppnivå de två senaste säsongerna var det vår tro att han skulle kunna spela även i vår förening. Vid den sedvanliga läkarundersökningen visade dock ett flertal tester att hjärtfelet var allvarligt.
Enligt en klausul i kontraktet kommer detta att brytas, vilket naturligtvis är tråkigt för alla parter, men mest för Prince."
, skriver Åtvidaberg i ett pressmeddelande.

Publicerad 2009-11-19 kl 17:35
Annons
Annons
Annons