POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hjärtfel stoppar Norrköpings stjärna - kan tvingas sluta

Foto: TT

Alhaji Kamara har ett medfött hjärtfel.
Nu kan han tvingas sluta spela fotboll.
- Inget jag hade förväntat mig och absolut inte hur jag ville att det skulle sluta, säger han till IFK Norrköpings hemsida.

Alhaji Kamara gjorde sex mål och stod för en bra avslutning av säsongen när IFK Norrköping tog SM-guld. Men nu blir det inget spel för anfallaren under hela 2016. Anledningen är att man har upptäckt att han har ett medfött hjärtfel.

Inför Champions League-spel gör alla klubbar en utvidgad hjärtundersökning och där har man funnit en avvikelse på hjärtats kranskärl hos Alhaji Kamara. IFK Norrköping skriver på sin hemsida att det under den senaste månaden har skett en omfattande utredning för att bekräfta det här och för att värdera riskerna med fortsatt fotbollsspel på elitnivå, och att samtliga experter avråder från fortsatt fotbollsspel. 

”Den avvikelse i kranskärlen som Alhaji Kamara har är ovanlig men medför en stor risk för plötslig hjärtdöd vid maximal ansträngning,” skriver klubben. 

- Det är frustrerande. Inget jag hade förväntat mig och absolut inte hur jag ville att det skulle sluta. Jag tror att alla som har sett mig spela, under min tid här i IFK Norrköping, har sett mig som en väldigt frisk och energifull person. Jag ska vara stark och kämpa mig genom det här,”säger Alhaji Kamara.

Enligt IFK Norrköping betyder det här att Alhaji Kamara inte kommer att spela fotboll under säsongen 2016. Nu har man planerat ytterligare utredning för att avgöra om en operation är möjlig och vad det skulle innebära vad gäller risker och prognos. 

- Vi är självklart bedrövade över beskedet. Med tanke på allvaret i situationen ser vi i första hand till Alhajis hälsa, och på så vis är vi tacksamma för att tillståndet upptäcktes. Även om vi är jätteledsna för att Alhaji inte kan spela så kommer hälsan alltid först,” säger klubbens manager Janne Andersson.

Publicerad 2016-02-26 kl 13:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå