Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hjelte: "Inte så att folk vill autografer"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Med sitt första allsvenska mål hjälpte Jacob Hjelte Gefle till lagets första seger på tre månader. Men någon Hjelte-hysteri räknar han inte med.
- Jag är fortfarande lite av en doldis i stan, säger han.

Krislaget Gefle IF har vunnit. Till slut. Det var tre månader sedan laget gjorde det senast. Då under ledning av den förre tränaren Roger Sandberg. Dagen efter segermatchen mot Kalmar vittnar frälsaren Jacob Hjelte om en uppsluppen stämning i Gefles omklädningsrum.

- Jag mår väldigt bra. Har mått dåligt länge när resultaten har gått emot oss och bollen inte gått in, varken för laget eller mig. Så det var en stor lättnad. Nu är det ett stort leende på läpparna hos alla i omklädningsrummet. Det har varit bra stämning i dag, säger Hjelte.

Hur mycket har det skojats om ditt namn sedan i går?
- Haha! Ja, journalisterna har längtat efter det här. Så är det ju. Det blir lite tjatigt, men det får jag ta.

Blir du behandlad som en kung i Gävle i dag?
- Kung vet jag inte, men som en prins, skrattar Hjelte.

Men det har inte varit lika lättsamt i Geflelägret tidigare den här säsongen. Med ett tränarbyte och tunn poängskörd har det varit en aning turbulent.

- Utifrån kan vi kanske betraktas som en skandalklubb. Det har hänt mycket, helt riktigt. Ändå har det känts lugnt i truppen och klubben. Känns som att segern hängt i luften ett tag, men att vi haft motgång på motgång. Nu lär vi fortsätta rida på vågen.

Sedan Hjeltes juniortränare Tomas Andersson tog över som huvudtränare i Gefle har mycket förändrats. Hjelte har märkt att spelarnas självförtroende vuxit samtidigt som spelet blivit något mer cyniskt.

- För egen del passar den här fotbollen bättre. Det är den jag är van vid.

Men trots en bra känsla och ett snyggt mål mot Kalmar svävar 19-åringen inte iväg.

- Det här målet gör inte mig till en startspelare. Det handlar om att vara bäst på alla matcher och träningar. Det är bra konkurrens i laget, det är tufft liksom. Men jag ska bara kriga på så får jag chansen.

Hur många gånger har du varit inne på Fotbollskanalen och kollat på ditt mål?
- Haha! Inte överdrivet mycket faktiskt. Två-tre gånger kanske, det får jag erkänna. Men nu har jag varit upptagen med vänner och familj. Har fått en del meddelanden från alla möjliga nu. Men det är inte så turbulent att folk vill ha autografer.

- Jag är fortfarande lite av en doldis i stan.

Se Hjeltes första allsvenska mål i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-19 kl 13:34
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER