Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Höie om avtackningen: "Jag har svårt att hitta ord - otroligt tacksam"

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kenneth Höie, 37, har spelat sin sista hemmamatch för Djurgården. I samband med matchen mot Häcken hyllades han stort.
- Svårt att hitta ord. Det var starkt, säger Höie till Fotbollskanalen.

Sommaren 2012 värvade Djurgården in Kenneth Höie. Men nu lägger norrmannen målvaktshandskarna på hyllan och lämnar blåränderna. Under måndagen spelade han sin sista hemmamatch för Djurgården och då tackades han av rejält.

Höie hyllades i den första halvleken genom en växelramsa där supportrarna sjöng: "Kenneth Höies järnkaminer". Efter matchen hölls en bandroll med orden: "Tack för allt Höie" upp och supportrarna skanderade: "Kenneth Höie!" och "Han har Sveriges största prilla (snus)". Keepern gick runt arenan och fick ta emot publikens uppskattning, men även en inramad matchtröja från sportchefen Bosse Andersson och vd:n Henrik Berggren.

Efter matchen var det en rörd 37-åring som mötte media.

- Det var en fantastisk kväll för mig. Vi vann sista hemmamatchen och jag fick en fantastisk avtackning från klubben och våra fantastiska fans. Man kan inte begära något mer, jag är jättetacksam, säger Höie.

- Det var speciellt efter matchen. Det är minnen jag kommer bära med mig under lång tid. Det är svårt att hitta ord, egentligen. Det var hyllningar, det regnade in snusdosor och jag vet inte vad. Det var över all förväntan, det var inget jag förväntat mig. Jag är jättetacksam, det här uppskattas verkligen.

Vad betyder Djurgården för dig?
- Jättemycket. Jag har varit här i fyra och ett halvt år och nu avslutar jag min karriär i den bästa klubben jag har spelat i. Det är fantastiska personer i och runt föreningen, och så våra fantastiska fans... Jag kunde inte ha fått ett bättre slut.

Kommer du sakna det här, tror du?
- Jag har haft det här som jobb i ungefär 20 år och jag skulle vara ganska naiv om jag skulle tro att jag inte kommer sakna det. Men jag är trygg i mitt beslut, sen är det klart att jag kommer sakna grabbarna och allt det här, ingen tvekan. Men jag ska bo kvar i Stockholm så jag kommer sitta på läktaren för att titta istället. 

Höie avslutar:

- Det är svårt hitta rätt ord efter det här. Det var starkt för mig och jag är otroligt tacksam. Det var ett jättefint avslut. Jag kunde inte i min vildaste fantasi förvänta mig det här. Det här kommer jag ta med mig under en lång tid. Det här får man lägga på hårddisken och ta fram senare.

Se hyllningen från fansen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-01 kl 07:25

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER