POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Holmberg: "Vi kan utnyttja svagheterna bakåt"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Norrköpings premiärmatch i spelaren ovan.

IFK Norrköping tar i kväll emot AIK.
Kalle Holmberg vill utnyttja att AIK har nya backar.
- Det är klart att samspelet inte sitter hundra porocent än, även om det nog kommer göra det senare, säger han till Fotbollskanalen. 

IFK Norrköping hade en tuff premiärmatch med 3-1-förlust mot nykomlingen Helsingborgs IF på Olympia. I kväll väntar ytterligare en tuff match - AIK hemma på Östgötaporten. Då är det mycket som behöver bli bättre från premiären. 

- Vi var inte jättenöjda med prestationen som helhet, men jag tycker ändå att vi kämpade och gav aldrig upp, även om vi inte är nöjda med prestationen. Vi får väl ta med oss att vi ville vinna, men inte speciellt mycket spel- och chansmässigt, säger Peking-anfallaren Kalle Holmberg till Fotbollskanalen. 

- Vi måste framför allt försvarsmässigt sätta press tillsammans och inte gå en och en. Vi måste snacka mer i laget. Det var ganska tyst under förra matchen och vi ville inte hjälpa varandra. Det var den stora grejen och sedan ska vi hitta ett spel offensivt, fortsätter han.

Holmberg tycker inte att man ska dra för stora växlar av premiärförlusten. 

- Det är klart att en premiär alltid är en premiär och det är svårt i början mot nykomlingar. De gjorde det också bra och är mer vana på gräs än oss, men man ska inte skylla på något sådant. Det är ett bra lag och kommer att gå bra i år. Det är bara en match av 30, så vi känner ingen panik. Alla matcher ska spelas, så är det bara. 

Anfallaren ser därmed fram emot en bra match mot AIK på Östgötaporten. Senast det begav sig mot samma motstånd på hemmaplan i höstas blev det 2-0-seger för Peking. 

- Det kom mycket folk och var verkligen en toppmatch eftersom att vi båda låg i toppen förra året. Nu lär det också bli en folkfest och vad jag har läst, så ska det nog bli fullsatt. Vi hoppas att vi kan bjuda på fin fotboll och vinna matchen, säger han. 

- Vi vill komma tillbaka till vinnarspåret så fort som möjligt och göra en bra prestation, men sedan vet vi att det kommer att bli en tuff match. De kryssade också, så de vill väl också vinna för att hänga med, fortsätter han. 

Den här gången får även Holmberg tampas med nya mittbackar i motståndarlaget, då Alexander Milosevic och Robin Jansson lämnade Stockholmsklubben i vinter - och norrmännen Daniel Granli och Magnar Ødegaard, samt estländaren Karol Mets kommit in i stället för att komplettera Per Karlsson i backlinjen. 

- Jag har faktiskt inte sett så mycket, men jag kollade när de åkte ut mot AFC i cupen och de har väl bytt lite fram och tillbaka (i backlinjen), men det är klart att samspelet inte sitter hundra porocent än, även om det nog kommer göra det senare. Det gäller att utnyttja deras svageter, då det är ett stabilt lag och bra lag framåt, men vi kan utnyttja svagheterna bakåt.

IFK Norrköpings möte med AIK börjar klockan 19.00 och sänds på Sportkanalen och streamat på cmore.se

Publicerad 2019-04-08 kl 09:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå