POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hopcutt närmar sig comeback: ”Det har inte varit lätt”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Östersunds stjärna Jamie Hopcutt drabbades av dubbla frakturer på skenbenet i den allsvenska premiären 2016. Nu närmar sig engelsmannen äntligen comeback.
- Kanske den första hemmamatchen om allt går bra, säger Hopcutt till Fotbollskanalen.

Det var mot slutet av Östersunds allsvenska premiär mot Hammarby förra året som Jamie Hopcutt skadade sig. Det visade sig att stjärnan drabbats av dubbla frakturer på skenbenet. Först hoppades ÖFK ha tillbaka engelsmannen under sensommaren, men det blev inget spel i allsvenskan 2016.

Sedan några veckor tillbaka är Hopcutt tillbaka i träning med Östersund.

- Det känns skönt att kunna göra det igen, säger den offensive mittfältaren till Fotbollskanalen.

- Det har inte varit lätt. Det har varit mycket tid på att göra samma sak i gymmet och på egen hand. Det har varit en ganska tuff tid. Men jag kan lära mig några saker från det och jag försöker bara att ta med det positiva från det. Jag är mycket starkare efter att ha gjort så mycket rehab så det kommer hjälpa mig i framtiden. Tyvärr så måste de flesta spelare gå igenom rehabiliteringstid så förhoppningsvis var det här min tid och nu kan jag bara fortsätta och spela fotboll igen.

Trots ett år borta från fotbollen så är Hopcutt inte orolig för att han inte ska komma tillbaka till samma höga nivå han presterade på innan skadan.

- Folk kommer att tänka att jag har varit borta så länge och det kommer att vara tufft, men jag har jobbat väldigt hårt under min rehab och blivit mycket starkare och arbetat på många av mina svagheter. Jag tycker att vi också har förbättrat oss med bättre spelare i truppen så det kommer att hjälpa mig. Jag känner mig bra när jag har varit tillbaka i träning och det har gått bra. Jag tror att så fort jag får ett par matcher med spelarna så kommer mycket att falla tillbaka på plats och verkligen kunna göra avtryck på ligan, säger engelsmannen.

Den 1 april är det allsvensk premiär för Östersund borta mot nykomlingen Halmstad. Tills dess är det inte troligt att Jamie Hopcutt är tillbaka.

- Jag är inte säker. Jag tror att jag måste träna i fyra veckor till eller något sånt innan jag kan spela match. För jag vill 100 procent när jag kommer tillbaka. Jag vill inte komma tillbaka på 80 procent och ta en risk. Så kanske en månad med bra träning så är jag redo att köra, säger Hopcutt.

Så du tror inte att den allsvenska premiären är aktuell?
- Kanske inte premiären, det kan vara lite tidigt. Men jag kommer att göra mitt bästa för att komma så nära som möjligt. Och kanske den första hemmamatchen (9 april mot Norrköping) om allt går bra. Jag måste känna mig 100 procent i kroppen och självklart kommer vår läkare och tränarna känna sig säkra också. Men jag kommer att försöka komma tillbaka till allsvenskan så snart som möjligt, men premiären är förmodligen för tidigt.

Från läktaren fick Jamie Hopcutt se sitt Östersund charma allsvenskan med sitt offensiva och frejdiga spel. Debutsäsongen slutade med en stark åttondeplats.

- Det är lite bitterljuvt. För självklart vill du att ditt lag ska göra det bra och det är härligt att se grabbarna göra det bra. Men under tiden jag har varit här så har jag haft lite av en huvudroll i laget så jag vill ju vara där. Men jag vet att när jag kommer tillbaka i laget så kan jag hjälpa grabbarna och bli en av nyckelspelarna igen. Jag vill vara där och jag vill också ta del av framgången som laget skördar, säger Hopcutt.

Vad tror du att Östersund kan göra i allsvenskan 2017?
- Såklart var det en bra första säsong. Och som klubb försöker vi alltid förbättra oss. Vi vill definitivt sluta bättre än vad vi gjorde förra året. Om vi kan förbättra vårt bortaspel, för det var en av våra svagheter förra säsongen, så tror jag att vi kan uppnå fantastiska saker. Vi har startat bra i svenska cupen och förhoppningsvis kan vi ta med oss det till serien och trycka på från förra året.

Se situationen där Hopcutt skadade sig i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-08 kl 06:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå