POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hopcutt opereras på torsdag - riskerar missa hela säsongen: "Tungt just nu"

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

På torsdag opererar Jamie Hopcutt skenbenet.
Mittfältaren riskerar att missa resten av säsongen.
- Det är väldigt tungt just nu, säger han till Fotbollskanalen.

Efter en lång försäsong var det i måndags äntligen dags för allsvensk premiär för nykomlingen Östersund. Jamie Hopcutt började på bänken och hoppade in i den andra halvleken mot Hammarby. Mittfältaren skapade flera farliga chanser för Östersund, men plötsligt hände det som inte fick hända.

Hopcutt skadade sig i en till synes odramatisk situation. På tisdagen kom det blytunga beskedet: dubbla frakturer på skenbenet och nu riskerar han att missa resten av säsongen.

Nu berättar Hopcutt för första gången om det tunga beskedet.

- Jag har mått bättre. Det är väldigt tungt just nu, säger han till Fotbollskanalen.

- Jag var på sjukhus i går och i morgon opereras jag. Det är en fraktur, inget är brutet. Jag vet inte hur länge jag blir borta, vi får vänta och se efter operationen.

Jamie Hopcutt berättar att han hade så ont efter matchen och förstod att något var fel. Först hoppades mittfältaren att det var en blödning men när smärtan blev värre anade han att det var värre.

- Jag körde is och vila på hotellet. Men sedan visste jag att något var fel. Jag hade aldrig haft så ont innan. Sedan åkte jag och tränaren till sjukhus. Då fick jag dåliga nyheter, säger han.

Jamie Hopcutt är nedstämd när han berättar om beskedet. Mittfältaren vet att han blir borta i flera månader och kan missa hela säsongen om det vill sig illa.

- Det är en del av sporten. Nu måste jag bara vänta och se hur operationen går. Jag vet inte om jag kan spela mer den här säsongen. Men jag måste vara optimistisk. Jag hoppas kunna spela några matcher i slutet av säsongen, att jag kanske kan komma tillbaka i september, oktober, säger han.

- Det är tungt. Men jag har bra folk runt om mig och jag ska komma tillbaka ännu starkare. Jag ska visa allsvenskan vem jag är.

När Fotbollskanalen ringer upp Östersunds sjukgymnast Frida Eklund berättar hon att Jamie Hopcutt kommer att ha gips i sex till åtta veckor direkt efter operationen och sedan väntar flera månader utanför fotbollsplan.

- Som prognosen är nu är det fyra till sex månader innan fotbollsspel, men sedan får vi en tydligare prognos efter operationen, säger hon.

Se den olyckliga situationen från premiären i spelaren ovan.

Publicerad 2016-04-06 kl 11:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå