POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Hoppas få se Bassombeng lika bra som förut"

Många höjde säkert på ögonbrynen när Gais presenterade Eric Bassombeng. Men Gais tror på succé mer än strul.

- Vi tror och hoppas att vi ska kunna få se honom lika bra som han en gång var, säger Gais sportchef Mats Persson och syftar på Bassombengs första säsong i Örebro.

Gais har varit mycket aktivt under silly season med både nya spelare och spelare som lämnat. På nyförvärvslistan återfinns Eric Bassombeng som efter en strulig tid i Örebro ska hitta tillbaka till gammal fin form i Gais. En av nycklarna stavas Alexander Axén.
- Han har tidigare haft Alexander Axén som tränare och trivdes med honom. Förhoppningsvis kommer han att trivas lika bra här.

- Vi tror att Bassombeng ska tillföra fart först och främst. Han är en snabb spelare. En kantspelare som kan springa ifrån sin motståndare, säger Persson.

Men även om mycket ser intressant ut kring Bassombeng finns förstås också farhågorna där. Kameruniern gjorde ingen bra reklam för sig själv under sin senaste säsong i Örebro.
- Det finns naturligtvis inga garantier för att han ska lyckas och komma tillbaka till den standard han var i. Vi vet att när det stämmer för honom så är det en vass spelare och han har presterat på en hög nivå i allsvenskan, säger Persson.

Persson ser det dock som positivt att Bassombeng tidigare har spelat i allsvenskan och vet hur allt fungerar.
- Det är klart att det känns lite tryggare att ha värvat en spelare som redan känner till Sverige och svensk fotboll. Det finns alltid en acklimatiseringsprocess för spelare från lag och länder med andra kulturer.

Någon potentiell skytteligavinnare som fanns i Wanderson är inte Bassombeng.
Vad har ni för kravbild på honom?
- Det enda vi förväntar oss är att han ska tillföra vårt anfallsspel mer fart.

Publicerad 2011-01-14 kl 16:07
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå