POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hotet mot en blåvit derbyfest: "Gäller att alla har koll"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det är upplagt för en blåvit derbyfest på Gamla Ullevi.
Det finns dock en spelare som kan förstöra allt: Paulinho.
- Det gäller att alla har koll på honom, säger Emil Salomonsson.

IFK Göteborg och Häcken möttes tre gånger under fjolåret. Resultatraden skrevs, med blåvit favör, till 4-0, 2-1 och 3-1.
Det skall dock sägas att Häckens kanske allra vassaste kort bara fanns med vid ett av de där tillfällena. Paulinho blev inte spelklar förrän efter sommaruppehållet.
När onsdagens derby sparkar igång lär 29-åringen, som har gjort succé under inledningen av 2016, dock finnas med på planen. Och han kan mycket väl bli den som tystar de närmare 15 000 blåvita åskådarna på Gamla Ullevi.

- Vi har ett taktiskt upplägg inför varje match där vi försöker utnyttja motståndarnas svagheter och se upp med deras styrkor. I Häcken är Paulinho en spelare vi behöver hantera, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Det tyngsta ansvaret kommer med största sannolikhet läggas på Emil Salomonssons axlar. Ytterbacken är tillbaka från sin influensa och lär kliva in till höger i backlinjen.

- Det är en bra spelare som har gjort mycket poäng. Och det är klart att man försöker gå igenom lite extra mycket när man ställs mot så skickliga spelare. Jag hoppas att vi har ett bra motmedel, säger han.

Hur stoppar ni honom?
- Som med alla bra spelare är det viktigt att inte ge honom för stort utrymme. Då smäller det till. Sedan brukar Paulinho flyta runt lite. Därför gäller det att alla har koll på honom.

Lagkapten Mattias Bjärsmyr:
- Vi ska försöka hålla honom långt borta från målet. För att göra det är det viktigt att vi spelar som ett lag. Det är ett lagspel att tackla bra spelare.

Om de lyckas eller inte vet vi sent på onsdagskvällen. Avspark 18.30.

Se Paulinhos mål i premiären i spelaren ovan.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-06 kl 06:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå