Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hrgota om Valencia-scouter: ”Säkert att de kollade på mig”?

Skyttekung i fjol och skyttekung i år. Branimir Hrgota uppges nu intressera spanska storklubben Valencia, men jättetalangen vill struntar blankt i rykten och snack om den egna personen.

Branimir Hrgota tog fotbollssverige med storm när han i fjol vann superettans skytteliga på 18 mål. Detta efter att ha flyttats upp i J-Södras a-lag vintern innan och inför säsongen mest setts som inhoppare.

Intresset kring Hrgota har varit konstant stigande, men det 19-åriga stjärnskottet står stadigt med fötterna på jorden. Och någon ”andra-säsongen-frossa” tycks han inte ha drabbats av. Hrgota är delad skytteligatopp i superettan på tre mål, och J-Södra är obesegrat efter tre matcher och i delad serieledning.

- Jag tror det är mest mentalt om man börjar känna så, jag har inte tänkt på det alls. Om det blir tre eller 20 mål i år, det spelar ingen roll för mig. Jag försöker bara ta en plats i startelvan och göra det så bra som möjligt i varje match för J-Södra, säger Hrgota till FotbollDirekt.se.

Många skulle nog se dig som ganska given vid det här laget?

- Nej men jag ser det inte så själv. Det är målet hela tiden, att vara en startspelare och om jag får spela, bidra med så mycket som möjligt för laget.

Tidigare har allsvenska klubbar som AIK och Gais uppgetts studera Hrgota på plats. I hemmapremiären mot Ljungskile för en dryg vecka sedan ryktades emellertid en klubb av helt annan dignitet vara på plats. Representanter från La Liga-trean Valencia uppgetts ha följt anfallstalangen på Stadsparksvallen.
Hrgota har själv hört ryktet men vet inte vad han ska tro om det.

- Jag vet inte om det är sant, men om det var så får de väl kolla på mig om de vill det. Sedan, är det säkert att det var mig de kollade på? Det kan ha varit andra spelare.

Intresset är ett helt annat än det var för ett år sedan och Hrgota var i stort sett okänd, och en flytt från J-Södra ser ut att vara nära förestående då kontraktet går ut i oktober. Men skyttekungen vill inte prata om framtiden ännu.

- Klart att det skrivs lite mer nu än tidigare, men det är inget jag bryr mig om. Det är mer familjen och kompisar som berättar för mig vad som skrivs. Jag är inne på nätet och läser fotbollsnyheter lite då och då, men det är inte direkt så att jag söker efter nyheter om mig själv.

- Jag vill inte sväva iväg och tänka på nästa steg, om det är allsvenskan eller utlandet eller vad det är. Jag fokuserar på skolan och fotbollen. Jag vill gå klart skolan, för även om man kanske kan gå utomlands och snabbt tjäna en del pengar så vet man aldrig när det tar slut, man kan få en allvarlig skada tidigt och inte kunna spela mer. Så det är viktigt för mig att ha något annat också.

 

Publicerad 2012-04-26 kl 14:57
Annons
Annons
Annons