Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hugosson reflexräddade Gefle

Nykomlingen Åtvidaberg är fortfarande utan poäng. Alexander Gerndt sköt Gefle till en knapp seger på Kopparvallen. Men den store matchhjälten var målvakten Mattias Hugosson.

Gefles seger var inte orättvis, men Åtvidaberg stod för en stark slutforcering och hade med lite tur kunnat få med sig en poäng. På tilläggstid räddade Hugosson sitt Gefle med en snygg räddning på Dejan Doslics skott.

- Bollen studsar fram och tillbaka flera gånger och till slut får en av deras spelare bollen. Skottet tar på en av våra ben men jag gör en snygg reflexräddning, säger Gefles målvakt Mattias Hugosson till FotbollDirekt.se.

- Det kändes tungt när de fick ställa om gång på gång. Det är inte okej när de kontrar på oss, det ska vara tvärt om.

Gefle tog kommandot inledningsvis, dock utan att skapa några vassa chanser på den svårspelade planen. Gerndts matchavgörande mål kom till på ett något slumpartat vis. ÅFF-backen Alberis da Silva sparkade hål i luften och Gerndt tog tillfället i akt och placerade säkert in bollen.

Efter målet var Gerndt nära att utöka ledningen men Henrik Gustavsson i ÅFF-målet stod för en fin benparad.
Åtvidaberg var nära att kvittera i slutet av första halvlek. Men Kristian Bergströms väl avvägda frispark tog i stolpen.

- Jag var där men vet inte om jag hade klarat den om den gått på mål. Den var väldigt bra slagen. Det var mycket folk i straffområdet och det var svårt att ha koll på bollen.

Till en början i andra halvlek kontrollerade Gefle händelserna. Men ju längre matchen led desto närmare kom Åtvidaberg sitt första mål för säsongen - men Hugoson stod i vägen gång efter gång.

Fyra poäng på två matcher, är ni nöjda med säsongsinledningen?
- Vi är nöjda. Framförallt med tanke på att vi har ganska många spelare skadade. Vi kan spela bättre än vad vi visat hittills. Vi har lyckats bita ifrån under de viktiga skedena under matcherna, det är viktigt.

Publicerad 2010-03-22 kl 22:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons