Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Huliganen döms till böter

Han sprängde, sprang och fälldes. Domen för den 19-årige huliganen som avbröt matchen mellan Malmö FF och Helsingborg IF i våras stannade på dagsböter. Men han riskerar ett betydligt dyrare straff senare.

- Ett beslut om att stämma honom för intäktsförlusterna är fattat. Vi har lidit både en sportslig och ekonomisk förlust till följd av det här, säger Per Wellinder, kommunikationschef i Malmö FF.

ANNONS

Matchen den 24 maj mellan Skåneklubbarna fick avbrytas sedan huliganen först kastat in en smällare på planen och sedan attackerat Helsingborgs målvakt Pär Hansson.

Mannen dömdes på tisdagen av Malmö tingsrätt för ringa misshandel, ofredande och brott mot ordningslagen.

Stannar på böter

Straffet stannade på 120 dagsböter, 10 800 kronor.

- Domen ger bara bötespåföljd men om man väger samman det med skadeståndskraven som väntas samt konsekvenserna som det här har lett till för honom, är jag rätt säker på att det fortsättningsvis kommer krävas en ytterst obetänksam person för att ens komma på tanken att göra något liknande igen, säger domaren Lennart Strinäs.

I domen skriver rätten att huliganen hade uppsåt när han kastade smällaren men att det på grund av de begränsade skadeverkningarna — Pär Hansson klarade sig undan med smärtor i öronen —är att bedöma som ringa brott.

ANNONS

Riskerar skadestånd

Åklagaren Lars Morand kommer sannolikt inte att överklaga.

- Jag yrkade på misshandel men fick nästan vad jag ville, säger han.

Förutom Malmö FF har även tv-bolaget Canal Plus aviserat att ett skadestånd ska avkrävas mannen för den avbrutna sändningen. Båda har rätt att stämma 19-åringen på det belopp de anser att de förlorat.

De väntade skadestånden kan bli mycket dryga men i skadeståndslagen finns det utrymme för att jämka om beloppen skulle anses vara oskäliga.

TT

Publicerad 2011-10-18 kl 17:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto