POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hundratals AIK-supportar välkomnade "Seb" - då kan han göra debut

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Sebastian Larsson i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Hundratals supportrar och applåder.
Det mötte Sebastian Larsson i samband med mittfältarens första träning med AIK.
- Väldigt glad och tacksam över det, säger han till Fotbollskanalen.

Innan VM presenterade AIK ett meriterat nyförvärv. Svenske landslagsspelaren Sebastian Larsson är nämligen klar för klubben och under måndagen genomförde 33-åringen sin första träning med det allsvenska topplaget.

På träningsanläggningen Karlberg slöt hundratals supportrar upp och välkomnade Larsson med applåder och glada tillrop.

- Det var längesedan (man fick applåder på en träning). Jag är inte van vid öppna träningar från min tid i England. Det var kul, säger "Seb".

- Jag är glad över att folk kom hit och kollade, och visade sin uppskattning.

Sedan 2001 har mittfältaren bott i England, där han spelat för klubbar som Arsenal, Birmingham, Sunderland och Hull. I sommar har han spelat VM för Sverige och hann därför bara med ungefär en veckas semester innan måndagens träningspass.

- Jag mår bra. Det blev en lite kort ledighet efter VM men det känns kul att dra igång. Jag gick direkt från en lång och intensiv säsong in i ett VM och då måste man mentalt landa lite. Det är det som behövs, att få andas lite. Jag fick samla tankarna och pusta ut några dagar så att jag nu är fräsch att köra igen.

- Kroppen känns helt okej. Jag är inte i någon behov av någon längre startsträcka, eftersom jag bara varit ledig i en vecka. Men det gäller att lägga upp det på ett sätt som gör att jag håller i minst ett halvår till. Det är det som blir utmaningen när man kört ett år redan.

Kommer den utmaningen konkret innebära att du kommer att få vila i någon eller några av matcherna som väntar i höst?
- Jag har inte tänkt så. Jag har inte tänkt så långt och jag har inte gjort det här förut. Jag kommer bara kunna gå efter hur jag känner, men har man det i åtanke så kan man ju se till att man löser det på bästa sätt. Just nu är jag i en bra fysisk form och jag känner mig inte allt för sliten.

Så när kan Larsson göra debut i AIK? Han är inte registrerad för spel i den första kvalomgången i Europa League och är därför inte tillgänglig till torsdagens retur mot Shamrock Rovers, men därefter är mittfältaren aktuell för spel. Huvudpersonen själv säger sig inte veta när det kan bli debut, men öppnar för spel mot Brommapojkarna i allsvenskan på söndag.

- Det får ni fråga Rikard (Norling, tränare) om. På torsdag får jag inte vara med. Så det är tidigast söndag i sådana fall, säger Larsson.

- Vi får se vad tränarna har för tankar.

Rikard Norling är öppen för att använda Larsson redan mot BP.

- Jag tror inte att han, även fast han har fått lite tid off efter VM, har haft en så pass lång ledighet att det påverkar på ett sätt som gör att han behöver en så lång uppstartssträcka. Rent teoretiskt är han ju tillgänglig för spel mot Brommapojkarna, säger tränaren.

Se en tv-intervju med Sebastian Larsson i spelaren ovan.

Publicerad 2018-07-16 kl 15:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå