Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hunt: "Cratz är inte aktuell"

Göran Bergort saknar den erfarenhet som krävs för allsvenskt spel och Sören Cratz är inte aktuell att ta över igen.

IFK Norrköping meddelade idag att succétränaren Göran Bergort inte får förlängt kontrakt, saknad av erfarenhet var den stora anledningen.

- Bergort har gjort ett kanonjobb och fört oss dit där vi vill vara, till Allsvenskan. Däremot har vi i styrelsen gjort en analys och en bedömning att Bergort saknar den erfarenhet som behövs för att kunna föra vidare IFK Norrköping i den riktning och till den ambition som klubben har, säger IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt till fotbollskanalen.se.

Något delat ledarskap som säsongen 2008 kan nog uteslutas då Peter Hunt som utomstående kände att det inte fanns någon klar linje i klubben.

- Det saknades en röd tråd på den tiden, men jag var inte i organisationen då. Vi tog 20 poäng den säsongen och truppen var inte tillräckligt sammansvetsad.

När det gäller ny tränare är det för tidigt att spekulera då klubben inte velat diskutera ersättare förrän de har gjort klart med Göran Bergorts uppsägning.

- Vi har en kravprofil på vad vi söker och erfarenhet är en del av det. Då är det erfarenhet på allsvensk nivå eller i någon högsta liga utomlands vi söker. Någon ny tränare har inte diskuterats då vi ville få klart med Göran Bergorts avslut först.

När IFK senast låg i allsvenskan var Sören Cratz en av de som ledde A-truppen, något som inte är aktuellt denna gången.

- Sören är i vår organisation och han har gjort ett kanonjobb med våra ungdomar, men han är inte aktuell som ersättare till Bergort.

- När det gäller vår trupp så tittar vi på spelare, men samtidigt har vi duktiga ungdomar som vi ska ta tillvara på och för att dem ska få bästa utveckling krävs det hög nivå på träningar och matcher, avslutar IFK:s ordförande Peter Hunt.

Publicerad 2010-10-27 kl 16:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons