Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hyllas efter historiska målet: "Hysén en av de största Blåvitt-symbolerna"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Hyséns mål i spelaren ovan.

GÖTEBORG. 88 allsvenska mål för IFK Göteborg.
Nu är Tobias Hysén, 35, uppe på samma nivå som Torbjörn Nilsson.
- En jätteära att vara i närheten av en sådan spelare, säger Hysén som hyllades stort efter det historiska målet.

IFK Göteborg körde över Sirius med 4-0 under fredagskvällen. Tobias Hysén blev en av målskyttarna när han språngnickade in Billy Nordströms inlägg efter en timme.

Målet var Hyséns 88:e i allsvenskan för IFK Göteborg. Därmed har han gjort lika många som legendaren Torbjörn Nilsson. Efteråt hyllades Hysén stort av både lagkamrater och Torbjörn Nilsson själv.

- Han har gjort ofantligt mycket för klubben och ska vara bland de där som kallas hjältar. Han ska kommas ihåg i framtiden, säger Nilsson.

Du är inte bitter över att han är ikapp dig målmässigt?
- Det spelar mig ingen roll. Det var roligt för honom. Jag är inte så mycket för statistik, man blir inte lyckligare av det.

August Erlingmark, en annan av målskyttarna mot Sirius, tillägger:

- Det är kul att få spela med honom. Han är en sån målskytt alltså... Jag var och kollade på honom när jag var liten, skrek hans namn. Det är en ära att spela med honom.

Hur stor är han i Blåvitt-historien?
- Han är jättestor. En av de största symbolerna för Blåvitt. I alla fall för mig personligen. Jag var inte med på 50-, 60-, 70-, 80-, 90-talet så jag vet inte, men han är stor.

Hysén själv log såklart åt det historiska målet, även om de tre poängen var det viktiga den här kvällen.

- Det får inte bli fokus på målet efter en sådan här match när vi har varit i skiten och äntligen vinner, men det är klart att det är kul. Och såklart en jätteära att vara i närheten av en sådan spelare som har gjort så mycket för föreningen och som är såpass älskad och dyrkad, säger Hysén som var nära att trycka in mål 89 och därmed passera Nilsson i slutet av mötet med Sirius. Virket var dock i vägen.

- Jag ska försöka gå förbi honom innan året är slut. Och i och med att jag knep ett år till så ska jag väl hinna göra det. Om inte i år så i alla fall nästa år.

Vad säger du om mål 88?
- Ett fint mål, bra spel hela vägen. Sören (Rieks) hittar ut till Billy (Nordström) som spelar in i en av de ytorna vi har pratat om att vi vill komma i. Sedan blev det en fin språngnick och stolpe in. 

Segern var IFK Göteborgs första efter sex raka matcher fyllda med kryss och förluster. Nu väntar ett landslagsuppehåll.

- Den här helgen måste vi unna oss att vara glada, säger Hysén.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-29 kl 22:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons