Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hyllas som Djurgårdens ansikte utåt

I går ett drömmål mot Brommapojkarna. I dag får 19-årige Philip Hellquist höra stora ord.
- Han är ansiktet utåt för vår talangsatsning, säger Carlos Banda.

Philip Hellquists namn växer sig allt större. Redan förra säsongen såg han ut som talangen nummer ett i Djurgården med knappt 20-talet matcher från start.
Nu närmar han sig snabbt allsvensk stjärnstatus.

Och det inte bara för det högklassiga målet i går - utan för vintern överhuvudtaget.
Det är inte svårt att höra på Djurgårdens tränare Carlos Banda att han redan i vår räknar med tonårsmittfältaren i en absolut huvudroll.

- Det är rättvist att ha höga krav på honom. Det ska mycket till för att rucka på hans mentala inställning, säger Carlos Banda till FotbollDirekt.se.

- Han är ansiktet utåt för vår talangsatsning och vi ser honom redan som en etablerad allsvensk spelare. Hans ambition är enorm. Att se hur han hela tiden jobbar med sin utveckling - det säger det mesta om hur bra han kommer att bli.

Redan i fjol sköt nyfikenheten kring hans namn fart i samband med ett träningsläger nere i Turkiet. Men så mycket Hellquist än gillar att få attackera och sprida ängslighet - så är det ett ännu större register som är på väg att ge honom det där lilla extra.

- Ja, vi ser honom både som en sexa eller åtta. Han har blivit mer taktisk. Han är inte bara individuellt skicklig, han är så mycket lagspelare också, fortsätter Banda.

Och matchen mot BP kan i effektiv tid ha varit det bästa han gjort den här vintern.
Spel i mindre än en halvlek men det var först när han kom in som Djurgården tog över matchen.

- Han gjorde verkligen skillnad i går. Det märktes verkligen när han gjorde det planerade bytet med Daniel Sjölund. Han gav oss direkt rytm i spelet och jag tycker det märktes direkt hur han gjorde motståndarspelare osäkra när han fick bollen.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-02-20 kl 13:40

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER