POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hyllningen till Pehrsson: "Ger det vi saknat innan"

INFÖR DJURGÅRDEN-HALMSTAD:

Bara ett par dagar vid rodret. Men redan känner Djurgården av Pehrsson-effekten.
- Han ger det vi saknat innan, säger Kebba Ceesay. DJURGÅRDEN

Preliminär startelva: Pa Dembo Touray - Kebba Ceesay, Gale Agbossoumonde, Joona Toivio, Joel Riddez - Joel Perovuo, Kasper Hämäläinen - Philip Hellquist, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso - Kennedy Igboananike

Skador/avstängningar: Johan Oremo, Trimi Makolli, Yosif Ayuba, Philip Sparrdal Mantilla, Daniel Jarl.

Han är formstarkast: Philip Hellquist. Stod för två mål senast när Djurgården så när hämtade upp 3-0-underläget mot Trelleborg. Lär få en något ovan kantposition mot Halmstad.

Citat från Djurgården:
- Det är en ny röst som kommer in, han skulle in förr eller senare ändå. Jag tycker han har bidragit med positiv energi och han är tydlig i sitt sätt, säger Kebba Ceesay om Magnus Pehrsson till FotbollDirekt.se.

- Han är rak och säger exakt vad han vill ha av spelarna. Det är väl lite det jag känner att vi saknat innan.

- Spelar man i ett fotbollslag måste man förvänta sig att det kan hända saker runt omkring, det är aldrig frid och fröjd. Men vi är fotbollsspelare och vi kan bara fokusera på vårt jobb, det är fotboll.

- Jag har en positiv känsla och det tror jag grabbarna har också. Vi har fått en tung start, men det är dags att det vänder. Vi har haft två bra träningsdagar och det enda vi har i skallen är att vinna.

- Är det 7 500 biljetter sålda? Det är så klart positivt att publiken ställer upp. Ska vi vända på det här behöver vi supportrarnas hjälp. De är våran tolfte spelare och hejar man på Djurgården ska man gå på matcherna.

HALMSTAD

Preliminär startelva: Nauzet Perez - Emil Salomonsson, Johnny Lundberg, Tomas Zvigzdauskas, Kujtim Bala - Zamora, Jonas Gudni Saevarsson, Mikael Rosén, Michael Görlitz - Marcus Olsson, Joe Sise

Skador/avstängningar: Christian Järdler, Viktor Ljung, Ivan Diaz

Han är formstarkast: Mikael Rosén. Fick hoppa in i paus istället för Ivan Diaz senast och gjorde det bra. Blir viktig med sin rutin och lär få fortsätta då Diaz missar matchen på grund av skada.

Citat från Halmstad:
- Självklart är det en viktig match för båda lagen och vi har goda erfarenheter från Stockholm. Alltid bra plan och bra arena, det är trevligt att spela där, säger Michael Görlitz till klubbens hemsida.

- Jag gjorde det första målet mot Djurgården i fjol, det är ett trevligt minne och laget spelade bra då också, så det är ett bra minne.

- Vi fokuserar på vårt eget spel och har jobbat en del med fasta situationer i veckan.

- Jag vet inte, det är ganska mycket förändringar i båda lagen. Kanske att förändringarna kan hjälpa Djurgårdens spelare att bli lite mer motiverade. Men det påverkar inte oss, så vi fortsätter fokusera på vårt spel och hoppas på ett bra slut.

Joakim Persson

Publicerad 2011-05-06 kl 20:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå