Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hyrde larmbågar för 300 000 - som inte kunde upptäcka knallskott

IFK Norrköping tvingades hyra in dyra larmbågar. Som inte kunde upptäcka knallskott.
- Vi skickade in material till polisen, säger IFK:s Eva Åberg till Nyheter24.

När IFK Norrköping tog emot Djurgården på Parken i torsdags tvingades hemmalaget hyra in metalldetektorer, så kallade bågar, för 300 000 kronor. Det var polisen i Östergötland som beslutade om bågarna, eftersom matcher mot Djurgården anses vara högriskmatcher.

Men bågarna kunde inte upptäcka knallskott och annan pyroteknik. Det visste polisen, menar IFK Norrköping.

- Vi skickade i material och bilder från våra egna undersökningar till polisen, för dem att ta del av, säger klubbens säkerhetsansvarige Eva Åberg till Nyheter24.

- Vi testade med lite olika bengaler och pyroteknik. Inget gav utslag utom en pjäs med ett metallhölje. Dessutom testade vi bågarna mot Gais bortaklack i april, då small det ändå knallskott under matchern, fortsätter Åberg.

Företaget som tillverkar bågarna uppger också att detektorerna inte upptäcker pyroteknik på ett tillfredsställande sätt. De är till för att upptäcka metall.

- Det är klart att de inte hittar allt, men det är det bästa vi har. Dessutom verkar de avskräckande, säger Östergötlands polismästare Stefan Mann till Nyheter24.

Ingen pyroteknik användes inne på arenan under matchen, men knallskott kastades utanför arenan både före och efter matchen.

Publicerad 2011-08-29 kl 13:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons