Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hysén: ''Alla är beroende av bäste målskytten''

Med Tobias Hysén på planen vinner oftast IFK Göteborg. Och den sympatiske anfallaren hymlar inte med sitt värde.
- Alla lag är väl beroende av sin bäste målskytt, säger Hysén själv.

IFK Göteborg föll tungt mot Landskrona i hemmapremiären senast. Framgången mot FC Köpenhamn tidigare bleknade snabbt. Flera tongivande spelare vilade, bland andra Tobias Hysén.

Det var för ett par veckor sedan Göteborg slog FCK på straffar - med Hysén i laget.
Seger blev det också mot Tromsö i samma La Manga-turnering med Hysén på planen. Men när måltjuven vilade mot Karpati förlorade Blåvitt.

- Jag vet inte om de är så beroende av mig men vi måste lära oss att spela efter de spelartyper vi har, säger Hysén.

- Jag gillar att gå i djupled och vi har väl inte så många av den spelartypen i truppen. Pär (Ericsson) är mer en target, Bärkroth har väl snabbheten men har kanske inte riktigt spelförståelsen att utnyttja den än. Och Söder har ju inte spelat så mycket än, fortsätter Hysén.

Tendensen fanns där redan i fjol och tycks alltså hålla i sig även i år. IFK Göteborgs offensiva nyckel är utan tvekan Tobias Hysén. Och visst är huvudpersonen smickrad av berömmet.

- Om andra tycker så är det väl kul, men jag menar, alla lag är väl beroende av sin bäste målskytt. Hade man plockat bort Denni Avdic från Elfsborg i fjol hade det nog inte sett lika bra ut, förklarar Hysén.

Förra veckans svidande förlust mot superettan-laget Landskrona är nu lagd till handlingarna för Göteborg.

- Många gjorde sin första match för året. Vi ska slå Landskrona ändå, alla spelare i truppen är allsvenska men man ska veta att för de flesta var det premiär.

På lördagen väntar nu Odense på Valhalla IP och det är ett revanschsuget Göteborg som ställs på benen.

- I och för sig lär det väl bli nästan ett helt annat lag, men det är klart vi ska visa att vi är bättre än vad vi visade mot Landskrona, säger Hysén.

I laget saknas Pär Ericsson och Andreas Drugge med lättare skador, och även Mikael Dyrestam och Hjalmar Jonsson står över matchen av säkerhetsskäl.

- För vår del handlar det om att spela vårat spel, vinna bollen högt och ha få passningar innan vi kommer till målchans, säger Hysén.
 
Matchen börjar klockan 12.30 på lördagen.

 

 

Publicerad 2011-02-25 kl 15:49
Annons
Annons
Annons