Hysén bakom Blåvitts tredje raka final

IFK Göteborg är finalklart i Svenska cupen mot AIK. 3-1 skickar Blåvitt till tredje raka cupfinalen.

Tack vare Theodor Elmar Bjarnason kunde IFK Göteborg i matchens slutskede säkra 3-1 och ännu ett finalbesök i den Svenska Cupen. IFK Göteborg med det i en slutmatch mot AIK på Råsunda i början av november. Bjarnason i all ära men det var Tobias Hyséns insats som var mest värd den här gången. Hans 2-1 kom kvarten före slutet sedan han läckert rundat målvakten och rullat in bollen - matchens prestation och direkt matchavgörande. Lättnad för Hysén som tidigare i matchen hade missat ett öppet läge i matchinledningen. - Jag borde ha gjort ett till mål, men det här känns otroligt skönt, säger Hysén om segern till Canal Plus.

IFK Göteborg gjorde också matchens första mål med Sebastian Erikssons mål i den 17:e minuten. Pär Hansson i Helsingborgs mål var olycklig med en fadäs som skickade bollen rakt i famnen på Eriksson. Fyra minuter före halvtid låg 1-1-bollen i IFK Göteborgs mål. En solospringande Erik Sundin lobbade in kvitteringen inör 4 800 åskådare på Olympia. - Vi gör ett snyggt 1-1-mål och det var fullt rättvist, men sedan får de 2-1, säger Henke Larsson som byttes in i andra halvlek och därmed fick göra comeback den här kvällen. - Men jag är inte alls nöjd, muttrade han. Marcus Lantz fick liksom Larsson vila den första halvleken innan han fick komma in. Ola Gustavsson
Publicerad 2009-09-16 kl 21:35