Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hysén: "Det kan betyda mycket för säsongen"

30 sekunder från kris - nu vågar "Real Göteborg" hoppas igen.
IFK Göteborg såg stukade och knäckta ut. Men efter Hjalmar Jonssons kvittering med matchens sista spark så vågar hårt pressade Blåvitt tro igen.

Hjalmar Jonssons mål efter 92:30 på matchuret, räddar Blåvitt från kris- och fiaskostämpel och jubelscenerna efteråt höll tv-pucksklass.

- Ja, men det blir ju så, i den situationen vi är i med två förluster och en tredje på gång. Att få den här lilla framgången då, det kan betyda väldigt mycket. Dels för självförtroendet och det mentala, men också för säsongen överhuvudtaget, vi slipper jaga första poängen, säger Tobias Hysén och får medhåll av Tobias Sana:

- Det är det där lilla flytet, vi fick med oss det i slutet, och jag tror att det kan vända för oss nu.

AIK:s ledningsmål kom efter en stark IFK-period och därefter såg luften ut att ha gått ur de hårt pressade Blåvittspelarna och någon egentlig press för att kvittera lyckades man inte uppbåda, och Tobias Hysén erkänner vilken knäck Pontus Engbloms 1-0-mål blev så som det kom.

- Jag tycker att vi kontrollerade det bra. Och så har vi den halvchansen, där vi spelar bollen tvärs över mål och Robin (Söder) är en halvmeter i från att få öppet mål… sedan vänder de och kontrar in 1-0…

- … och, det är klart att det blir mörka tankar direkt, det kändes tungt, det ska jag erkänna. Men sedan tar det en tio minuter och så får vi ändå lite tryck på dem på slutet. Vi får lite hörnor och lite frisparkar och till slut så mörsar vi in den, det var skönt.

Precis, lite av ett skitmål också?

- Ja, det är ju det. När du får jobba för dina mål jävligt hårt så är det precis ett sådant mål du behöver.

- Sedan är det bara en poäng, och vi ska inte lura oss själva heller. Men den poängen kan bli mycket värd på lång sikt.

Yttermittfältstalangen Tobias Sana har fått ge sig i den benhårda konkurrensen på Blåvitts mittfält i de första matcherna. Mot AIK fick han starta på skadade Stefan Selakovics beskostnad, valdes till matchens lirare och såg kreativ och spelsugen ut på sin kant.

- Jag tycker att han gör det bra. Han har gått och väntat på sin chans och nu när ”Sella” fick kasta in handduken så tog han den. Han är lurig och avig och perfekt att ha i en sådan här match, säger Tobias Hysén och fortsätter:

- Han är inte en sådan spelare som bryr sig om att det är Råsunda och 15 000 på läktaren utan han spelar som om han är hemma på gården. Det är skönt, det är bra att ha sådana spelare, som inte riktigt bryr sig.

Sana själv är nöjd och håller med Hysén:

- Exakt. Nej men jag vet vad jag bra på, jag ska inte tänka på att det är 15 000 eller 50 000 på läktarna. Det är mitt motto, jag ska bara gå in och spela, göra min grej. Det kändes bra och jag känner att jag är i bra form.

Hur pass viktigt var det att få med er den där poängen idag?

- Nej men jag tycker att vi egentligen spelat bra i alla matcher, vi skulle ha haft fler poäng. Mot Syrianska är det helt okej, mot Norrköping dominerar vi hela matchen. Alltså, man förlorar ytterst sällan en sådan match som den mot Norrköping.

- Och vi har rätt bra kontroll på AIK, men det är som de andra matcherna, i ett dödläge från ingenstans så kontrar de in 1-0. Det är det där lilla flytet, vi fick med oss det i slutet, och jag tror att det kan vända för oss nu.

Publicerad 2012-04-13 kl 08:20
Annons
Annons
Annons