Hysén-dubbel ger guldhopp

IFK Göteborgs Tobias Hysén har bara tränat tre fotbollspass på fem veckor.
Efter 3-0 mot BP är nog de övriga guldkandidaterna glada att det inte blivit mer.
-Jag får nog vara skadad oftare, skojade Hysén efter mål 15 och 16 för året.

I och med segern toppar IFK Göteborg allsvenskan, två poäng före AIK, men det kunde ha sett annorlunda ut.

Efter en direkt usel första halvlek vaknade Hysén och Blåvitt upp först till den andra.

-Vi var feltajmade, tog fel löpningar eller var stillastående, gjorde dåliga mottagningar och hade inget anfallsspel alls. Vi gnällde av oss i paus, och sa att vi inte har spelat 27 omgångar för att kasta bort det här. Och det gick ju vägen till slut, sade Hysén.

Det hade inte lyckats utan Hyséns förmåga att göra mål på (nästintill) varje chans han får.

1-0 kom efter en inspark av Kim Christensen, 2-0 sedan Hyséns skott till slut nått inhopparen Niclas Alexandersson, 38 år ung, och på 3-0 spelade "Alex" fram Hysén som var klinisk i avslutet.

-Det var skönt att få göra ett mål till och sedan bli utbytt. Jag skulle aldrig orka 90 minuter, och jag kommer inte vara 100 procent återställd något mer alls den här säsongen, sade han.

Hysén missade tre matcher på grund av känningar i baksidan av låret, men av det långa speluppehållet (förutom ett inhopp mot Malmö) märktes inget.
BP-tränaren Kim Bergstrand:

-Att släppa in mål på inspark är fantastiskt dåligt av oss. Vi gjorde en bra match i 48 minuter och 19 sekunder (tills målet kom), fram tills dess var vi minst lika bra som dem. Men sedan sysselsätter Hysén vår backlinje på egen hand, och vi får inte ge honom de ytorna. Han var väldigt, väldigt bra idag, sade Bergstrand.

IFK Göteborg drog på sig två avstängningar. Thomas Olsson och Hjalmar Jonsson får mycket påpassligt vila matchen mot Halmstad, men är tillbaka till den avgörande matchen mot AIK.

Och främste utmanaren AIK:s match mot Hammarby på söndag lär inte Blåvittspelarna missa att följa.

-Vi ska på barnkalas, så jag får se om jag kan smita undan och titta lite. Men det kanske räcker att se första halvlek, det är nog avgjort då, sade Hysén.

Publicerad 2009-10-23 kl 22:00