Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Hysén går hårt åt IFK - kritiserar stjärnor: "Inget lag i serien är sämre än Blåvitt"

9v

IFK Göteborg är indraget i den allsvenska bottenstriden.
Nu går Tobias Hysén hårt åt sin gamla klubb.
- Det är kris, säger han i podcasten "Ljugarbänken".

Inför måndagens hemmamatch mot Kalmar FF är IFK Göteborg pressat. Laget har förlorat fyra av sina fem senaste matcher och ner till kvalplatsen i allsvenskan är det bara fyra poäng. En som ser allvarligt på situationen är Blåvitt-ikonen Tobias Hysén.

I podcasten "Ljugarbänken" ger han sin syn på läget.

- Jag läste någonstans att man inte ville prata om kris och att det råder delade meningar om vad som är en kris, men det tro fan att det är en kris. De håller på att åka ur allsvenskan. Det finns inget lag i allsvenskan som jag kan titta på just nu och säga att de är sämre än Blåvitt. Rent spelmässigt, självförtroendemässigt och resultatmässigt finns det inget motstånd i allsvenskan som man kan titta på och känna att "den matchen har ju Blåvitt". Jag hade velat titta på Östersund hemma och säga att de kommer ta den, men jag kan inte säga så. Det finns ingenting som talar för att Blåvitt bara ska hämta hem den matchen, säger Hysén i "Ljugarbänken".

ANNONS

För tre omgångar sedan vann IFK Göteborg mot Halmstad men Hysén ser på den insatsen som ett undantag snarare än ett tecken på någon form av styrka.

Han är också kritisk till stora delar av lagets agerande under den senaste tiden.

- Många spelare i Blåvitt har hamnat där man hela tiden tittar på någon annan så fort det händer någonting. Det är någon annan som ska lösa situationen. Första målet mot AIK var samma sak. Det kommer ett överlångt inlägg och alla står och tittar på varandra. "Vem är det som ska ta honom? Det är du! Nej det är du! Jag har min gubbe här!". De måste sluta titta på varandra och inse att även om det här inte är min gubbe så får jag gå in och ta den spelaren som är farligast. Om jag har min gubbe, men så kommer en gubbe som är ännu mer fri så får jag släppa den jag egentligen ska ha och ta honom istället.

ANNONS

Hysén menar att det finns två spelare som ser "någorlunda trygga" ut på planen; Marcus Berg och Tobias Sana. I övrigt är han kritisk - och han tycker att många hanterar bollen som om den "brinner". 

Den tidigare landslagsforwarden applåderar exempelvis inte det som Gustav Svensson och Simon Thern presterat på centralt mittfält. Hysén tycker att Svensson borde kunna spela bollen framåt i planen mer än vad han gjort och inte bara vara felvänd med bollen.

- Simon Thern ska vara bra med bollen, men han måste försvara nu. Du kan inte spela 4-4-2 med två innermittfältare där den ene ska göra en sak och den andre en annan. Båda två måste göra båda sakerna. Simon Thern måste försvara och han måste fördela boll. Gustav Svensson måste försvara och kunna spela bollen framåt ibland.

Hysén menar att det inte finns något utrymme för Blåvitt-spelare att säga: "Det där är inte det jag ska göra" i det läge som man nu befinner sig i.

ANNONS

- Är det så att du behöver ta en 50-meterslöpning hemåt för att förhindra ett anfall så är det ta mig fan det du ska göra, oavsett vad din jävla roll är. Det är bara så. Det är samma sak som med företag som inte fungerar. Då får man göra det man ska och lite till. Det är exakt där Blåvitt är just nu. De måste göra det de ska och lite till. De kan inte stå och titta på varandra och konstatera att "det där var din gubbe". De ska tänka: "Det är vår gubbe". Någon får ta honom bara, säger Hysén i "Ljugarbänken".

Publicerad 2021-09-27 kl 08:30
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto