Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hysén: "Jag har satt för stor press på mig själv"

Guldåret 2007 kom Tobias Hysén hem till IFK Göteborg. Den haussade 26-åringen har varit bra, men inte glimrande. Nu är han däremot ordentligt på gång. Tobias Hysén har fått en pangstart på försäsongen.

- Inför fjolårssäsongen satte jag alldeles för stor press på mig själv, pressen utifrån kommer alltid finnas där men det tyngde mig att jag själv hade så stora krav, säger Tobias Hysén.

Efter att ha haussats som ett kanonförvärv för IFK Göteborg sommaren 2007 har Tobias Hysén inte riktigt svarat upp till de högt ställda förväntningarna. Men under hösten lossnade det för Hysén och säsongen 2009 är han redo att ta nästa steg. I torsdagens match mot fjolårets Tippeliga-tvåa Fredrikstad gjorde han tre mål.

- Allt känns bättre om jag jämför med förra säsongen. Fysiskt sätt går det egentligen inte att jämföra. Jag har dessutom börjat hitta rätt som spets i anfallet, jag försöker använda min snabbhet i djupled och jag söker mig även ut mot kanterna för att använda min inläggsfot. När dessutom målen börjat ramla in på sistone så känns det riktigt kul igen.

IFK Göteborg är en av 2009 års säsongs största favoriter, truppen har en bra blandning av ungt och gammalt, dessutom har laget en bra bredd. SM-guldet är något som även Tobias Hysén strävar efter.
- Självklart siktar vi på guld, sen vet du aldrig vad som händer under säsongens gång. Vi ska åtminstone alltid vara med och kämpa om europaplatserna, det är ett krav som vi måste ställa på oss själva. Att ta guld igen vore självklart en bonus.

Efter att lagkaptenen Niclas Alexandersson lagt skorna på hyllan krävs att andra spelare kliver fram som är redo att ta ansvar, något som inte Hysén tror ska bli några problem.
- Jag har en enorm respekt för Niclas som var en fantastiskt bra och nyttig spelare, men jag tror att vi kommer att klara oss bra även utan "Alex". En spelare som Stefan Selakovic har hitills varit stekhet och stått för ett par enormt bra prestationer, det här kanske var vad Selakovic behövde, att få ta mer ansvar och få kliva fram. Det är absolut en spelare att se upp med.

Publicerad 2009-02-23 kl 11:48