POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Hysén kommenterar Fotboll Online i TV4 Sport – dags att kora den svenska mästaren i FIFA09/10

Sveriges bästa virtuella fotbollsspelare ska återigen koras i TV4 Sport och spelandet pågår för fullt. Fram till den 5 november går det att kvalspela på fotbollskanalen.se/fotbollonline. Flera av delfinalerna sänds även i år i fotbollsspelsmagasinet Fotboll Online i TV4 Sport med start den 9 oktober. Programledare är Andreas Vanberg. Expert är Glenn Hysén.

- Det känns väldigt roligt och helt självklart att fortsätta med Fotboll Online. Förra säsongen blev en stor framgång med grymma bilder från matcherna och genomarbetade studiosändningar. Jag ser verkligen fram emot att leda programmet ytterligare en säsong, säger programledare Andreas Vanberg .

Spelet på fotbollskanalen.se/online är en virtuell cup med allsvenska lag, baserad på Electronic Arts spel FIFA 09 och FIFA 10.

Varannan vecka kvalar de bästa spelarna in för tv-matcher i Stockholm och får kämpa om att bli Sveriges bästa virtuella fotbollsspelare – och 100 000 kronor.

Plattformarna som används i turneringen är Playstation 3 och Xbox 360.
- Att möta sina kompisar i Fifa-tv-spel är precis som riktig fotboll: en veritabel folkrörelse fyllt av hetta, engagemang och passion och stenhård kamp. Därför är det väldigt kul att fotbollskanalen.se återigen kan vara med och kora Sveriges bästa spelare, säger Olof Lundh , chef och krönikör på fotbollskanalen.se

Fotboll online har premiär den 9 oktober i TV4 Sport. Det blir andra gången programmet visas i kanalen. I tio halvtimmesprogram bjuds det på delfinaler, sammandrag, intervjuer, analyser och diskussioner tillsammans med programledaren Andreas Vanberg, spelare och kommentatorer. Peter Backe kommenterar i de två första programmen, resten kommenteras av Björn Oldeen .

Expertkommentator under hela säsongen är den gamle Liverpool-kaptenen Glenn Hysén som gör comeback som expertkommentator.
- Det här med gaming är rätt nytt för mig och jag är glatt överraskad och imponerad av hur kul det är och hur extremt skickliga de här spelarna är, säger Glenn Hysén, expertkommentator.

Fotboll online är ett gaming-program där bildproduktionen från matcherna sker inifrån spelet vilket ger en stark närvarokänsla. Gaming-program är oerhört populära i framförallt Asien.

Formatet har utvecklats av Amok Studios i samarbete med Telia. Amok studios producerade även programserien Virtual Grand Prix som sändes i TV4 Plus hösten 2007 och Fotboll Online 2008 i TV4 Sport.

fotbollskanalen.se

Publicerad 2009-10-05 kl 11:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå