Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hysén kritisk: ''Men sparka inte Stefan Rehn''

IFK Göteborg problem växer sig bara större. I går en ny motgång och jämte kan Tobias Hysén ha spelat sin sista match innan VM-uppehållet. Men trots motgångarna ser Stefan Rehn ut att sitta säkert.

- Det kommer inte komma på fråga för IFK:s ledning att sparka Stefan Rehn. Det kommer inte att hända. Det ska oerhört mycket till för det, säger Glenn Hysén till FotbollDirekt.se.

- Det finns andra starkare förklaringar till att det sett ut som det gjort och det handlar långt i från bara om att Tobias (Hysén) är skadad. Visst är han oerhört viktig men det är för enkelt att tro att problemen bara skulle bero på att han är skadad.

Men Hysén visar ändå stort missnöje över den situation som redan under vårmånaderna håller på att förstöra guldchanserna.
IFK-legendaren tror att guldet snart är borta.

- Två-tre matcher till. Så mycket mer har inte IFK råd med. Har det inte vänt då så är nog guldet kört.

Största problemen för IFK Göteborg - och det är inga små problem - anser Hysén vara bristen på en riktig ledartyp a´la Marcus Lantz i Helsingborg och så en självklar nummer tio.
Den största förklaringen till att IFK redan efter nio omgångar är 17 poäng bakom serieledande Helsingborg.

- Klart att det saknas någon som Lantz. Den där riktiga ledartypen finns inte i Blåvitt. Men det är samtidigt inte lätt att hitta en spelartyp som är både general och konstruktiv.

- Men ännu mer behövs en given nummer tio. Titta på så pigg en sådan som Robin Söder sett ut. Men han har ju ingen uppbackning. Sebastian Eriksson och Gustav Svensson jobbar hårt men är inte rätt på det viset.

Glenn Hysén tror emellertid att den där nummer-tio-spelaren redan kan finnas i laget.

- Stefan Selakovic. Flytta in honom och gör honom till en tia. Han är en bra fotbollsspelare och Stefan behöver få komma bort i från sin kant där han inte fått ut någonting. Vem fan som helst kan ta hans kant - det spelar ingen roll - men flytta in Stefan i mitten.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-04-30 kl 10:56
Annons
Annons
Annons