Hysén matchhjälte - och skadad - Åhlund kritisk mot Dahl

Tobias Hysén gjorde båda målen när IFK Göteborg slog Hammarby med 2-0.
Men direkt efter andra målet fick han lämna planen med en skada i samma lår som nyligen.
-Det känns lite värre nu, säger Hysén.

Hammarby började matchen bra, men hade inte kapacitet att rubba hemmalaget på Gamla Ullevi.

-Det var sig likt sen tidigare. När vi inte får utdelning på bra perioder av spel, och blir straffade när vi gör misstag, säger Hammarbys tränare Thom Åhlund efter lagets femte raka förlust.

IFK Göteborg gick till serieledning åtminstone fram till måndagens matcher, då AIK har chansen att gå förbi igen.

Mannen som visade vägen var Tobias Hysén. Den 27-årige anfallaren gjorde två mål och återtog ledningen i allsvenskans skytteliga med 14 fullträffar. Båda målen kom efter djupledslöpningar genom Hammarbys försvar. 2-0 noterades på tilläggstid i första halvlek. Men Hyséns firande kom av sig. Han haltade och grimaserade. Någonting hade hänt i samma lår som nyss krånglat.

-Det hände när jag tog ett långt steg före skottet, säger Tobias Hysén.
Förra gången var mot Helsingborg för drygt en månad sedan. Då fick Hysén en blödning i låret som störde honom i 10-12 dagar. Visserligen spelade han från start igen redan efter drygt en vecka, men det slutade med att han tvingades utgå efter en stund.

Den här gången räknar Tobias Hysén redan med att missa den kommande veckans matcher mot Örebro och Kalmar. Han siktar mot att vara med i derbyt mot Gais 5 oktober - i bästa fall.

-Det är ingen fruktansvärd smärta, men känns värre än förra gången, säger Tobias Hysén.

-Jag får hoppas att det är en lite större blödning. Kanske har det inte läkt helt sen sist, funderar Hysén.

Låret ska röntgas på måndagsmorgonen. Om bilderna visar en värre skada, kan Blåvitts skyttekung i värsta fall missa det mesta som återstår av höstsäsongen.

Bottenkämpande Hammarby drabbades av nya problem i andra halvlek mot Göteborg. Andreas Dahl blev utvisad för en attack mot IFK:s Sebastian Eriksson, och i slutminuterna fick Christian Traoré en varning som gör honom avstängd i nästa omgång.

-Nu tappar vi båda våra centrala mittfältare till den oerhört viktiga matchen mot Gais på onsdag, konstaterar Thom Åhlund, som var mycket kritisk till Dahls agerande.