Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hysén om Stahre: "Känns givetvis lite konstigt"

I går presenterades Mikael Stahre som IFK Göteborgs kommande tränare.
På supportersajten Bara Ben skriver Tobias Hysén om hur han ställer sig till den förre AIK-tränaren.
"Jag förstår alla som flippar, utan tvekan", skriver han.

Mikael Stahre förde AIK till SM-guld efter att ha besegrat IFK Göteborg i en guldfinal på Gamla Ullevi. Nästa säsong är Stahre tränare för Blåvitt - ett kontroversiellt beslut som Tobias Hysén skriver om på Bara Ben:

"Egentligen så vet jag ingenting om honom och hans tid innan han tog över AIK, men där gjorde han det jävligt bra, som vi tyvärr blev äckligt varse om. Att se honom presenteras som tränare för IFK Göteborg känns givetvis lite konstigt, men framför allt jävligt spännande, jag är väldigt spänd på hur det kommer bli, väldigt förväntansfull och ivrig nästan", skriver Hysén och fortsätter:

"Jag tycker Mikael Stahres namn som Blåvitts nya tränare är jävligt oväntat, det känns inte som en Blåvitt-grej att anställa en tränare med det bagaget. Jag förstår alla som flippar, utan tvekan, men jag hoppas att de drygt 50 procent som hatar detta valet åtminstone ger det chansen."

Tobias Hysén är starkt förknippad med IFK Göteborg och han skulle aldrig kunna tänka sig att spela för AIK.

"Jag hade inte kunnat tänka mig att spela i AIK själv. Jag har spelat i Djurgården och är Blåvitt-supporter och spelare. Så förhållandet mellan Blåvitt och AIK är precis som det ska vara. Så jag förstår att det är kontroversiellt med Stahre i IFK Göteborg. Men jag fattar även varför han gör det, han vill ha en utmaning och när får man chansen att träna ett lag som IFK Göteborg? Det hade alla velat göra. Till och med en stockholmare."

"Att min nästa chef är AIK:are rör mig inte i ryggen. Han hade kunnat vara från månen om ni så vill, för får han mig och mina lagkamrater att vinna matcher och titlar, ja då är jag nöjd. Men jag förstår samtidigt att det är skillnad på att vara supporter och spelare. Jag håller ju som alla vet på Liverpool och hade Ryan Giggs tagit över Liverpool, hade jag fortfarande stöttat honom. Men hade han sedan inte gjort det bra…ja, men dåså."

Enligt Hysén är IFK Göteborgs spelartrupp nyfikna på vad Stahre kan tillföra:

"Jag utgår från mitt och Blåvitts bästa, som jag alltid gör. Efter presentationen av det nya tränarteamet så har snacket i truppen, eller bland de jag pratat med i alla fall, varit är att detta känns spännande."

Publicerad 2011-09-24 kl 10:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons