Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hysén skrattar bort vänsterbacksförslag

MALMÖ. Ralf Edström vill se Tobias Hysén som vänsterback i landslaget. Göteborgsanfallaren skrattar åt förslaget.
– Jag tror jag fick minusgetingar senast jag spelade vänsterback.

Behrang Safari kastade bort sig själv ur startelvan mot Holland. Oscar Wendt gjorde en katastrofal insats mot Ungern. Då vill Radiosportens Ralf Edström se Tobias Hysén på vänsterbackspositionen i blågult.
- Det skulle vara en markering mot de andra att de får skärpa sig. Det har inte sett bra ut och jag vet att Tobbe skulle klara det här galant, sa Edström till FotbollDirekt.se i går.

Men Göteborgs anfallare skrattar när han får höra om Edströms idé.
– Då har han inte sett mig som vänsterback så det kan vi glömma direkt. Det var 2008 någon gång och vi förlorade med 4-2 mot Örebro tror jag och det blev typ minusgetingar eller minusplus efter den matchen. Har han sett den matchen får han ta sig en whiskey och tänka om, säger Hysén till FotbnollDirekt.se.
– Då hade jag ändå gjort det jävligt bra i matchen innan som vänsterback en halvlek. Hur som helst det lär inte bli aktuellt i alla fall.

Var Ralf delaktig i uttagningen 2008 tro?
– Det kan han mycket väl ha varit för det blev helkonstigt, så det är inte alls omöjligt.

På sin rätta position som anfallare kommer Hysén däremot allt närmre spel.
– Det var ju jag eller Pontus och han valde Pontus för att kanske få 1-1 och vara nöjda med det. Nu blev det inte så ändå. Det finns ju alltid en chans att komma in när du är offensiv spelare i en match som var senast. Det är oftare det kommer in offensiva än defensiva spelare.

– Nu känns det som att man tagit ett litet steg i alla fall. Från den som sitter på läktaren till den som sitter på bänken, för det mesta i alla fall. Det hjälpte ju till givetvis att göra mål mot Ukraina sen är det ju så att det handlar om dagsform också och den har jag ju nu så det finns bra chanser att få sitta på bänken igen.

Tror du på något sätt att det ligger dig i fatet att du spelar i allsvenskan?

– Jag kan ju bara göra det jag är här för, jag får köra på. Han ser ju mig i allsvenskan och vet vad jag kan. Sen kan man ju inte göra mer än att göra sitt bästa och räcker det så räcker det. Och gör det inte det är det bara att sätta sig där man blir placerad.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-09-04 kl 12:07
Annons
Annons
Annons