POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Hysén sugen på nytt utlandsäventyr - "Intresset större och större"

Tobias Hysén är vårens största allsvenska namn. Intresset för honom från utländska spioner växer snabbt. Och Tobias själv öppnar nu för en flytt.

- Jag har absolut inte stängt några dörrar. Det är klart att det lockar, säger Tobias Hysén till FotbollDirekt.se.

- Dyker det bara upp något bra, men det måste vara något extra, så är jag intresserad. Men får ju ändå komma i håg att 2-3 år till utomlands skulle säkra ekonomin för resten av livet.

Så du är inte bränd av Sunderland-sejouren? - Men det är fel, bränner Hysén av. 

- Fel att den tiden skulle ha varit ett misslyckande. Det heter att jag misslyckades. Men det gjorde jag ju inte alls. Jag fick ändå spela ganska mycket och höra en hel del bra saker under min tid där.

- Vad det handlade om var ju att jag och min familj inte trivdes.

Men en ny utlandsvistelse lär väl bli lättare den här gången? - Jag vet ju mer vad som krävs i dag. Jag har lärt mig omklädningsrums-mentalitet och sådana saker. Så skulle jag få chansen till en ny sejour utomlands så skulle jag vara fullt medveten om vad som krävs.

- Men det är också viktigt att säga att jag är nöjd med vad jag har här hemma i Blåvitt. Jag kan utan problem stanna i tolv år till här och vara jättenöjd.

Om fotbolls-allsvenskan hade haft som motsvarande en tennisranking spelare för spelare så hade Tobias Hysén i dagsläget varit etta.
Det är nog de allra flesta överens om efter en stor vår för den förre Djurgårds-stjärnan som har kontrakt med IFK över 2011.
Och intresset för honom har snabbt blivit där efter.
FotbollDirekt kan i dag avslöja att flera utländska klubbar fått ögonen på honom och framfört intresse.

- Inget konkret ännu, men jag har fått många förfrågningar. Det ser spännande ut, avslöjar hans agent Jonas Svensson för FotbollDirekt.se.

- Med tanke på så många proffsspioner som följer IFK Göteborgs matcher så är det klart att många fått upp ögonen för Tobias, fortsätter han.

Hur ser du på hans möjligheter till att bli utlandsproffs igen om formen håller i sig över sommaren? - Klart att det kommer att öppna upp sig ordentligt om han lyckas hålla i det här för en längre period. Helt klart.

- Jag pratade med Tobas för en vecka sedan och han är sugen på att få komma ut igen.

Hans pappa - legendariske Glenn Hysén må vara part i målet - men bättre än den här våren kan han omöjligen se att Tobias varit tidigare.
- Spelmässigt är han på samma nivå som när han var som bäst i Djurgården. Men totalt sätt är han ändå bättre för att han gör fler mål i dag. Sju mål på nio matcher gjorde han inte på den tiden.

- Och så han han starkare i huvudet efter sejouren i Sunderland.

Räcker Tobias form i dag till för ett kontrakt med ett mittenlag i någon av de tre stora ligorna? - Det är jag helt övertygad om. Han har blivit en annan spelare i dag för att han slipper så mycket av det defensiva ansvaret. Nu kan han enbart koncentrera sina löpningar framåt och har så mycket mer kraft än tidigare.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-05-19 kl 15:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå