Hysén tog Blåvitt till cupfinal i Henkes comback

HELSINGBORG-GÖTEBORG 1-3
17' Eriksson, 41' Sundin, 1-2 Hysén 1-3 Bjarnason

Henrik Larsson är tillbaka på fotbollsplanen.
Han kom in efter en timme i semifinalen i svenska cupen mot Göteborg, som vann med 3-1 (1-1).

Helsingborgsanfallaren "Henke" Larsson blev skadad i en Europacupmatch för sju veckor sedan. Han gjorde sällskap in på Olympia med Marcus Lantz som varit borta två månader.

De möttes av jubel från cirka fem tusen åskådare.
Publiken fick se kvick fotboll i en svängig tempofylld match.
IFK Göteborg kunde ha lett med tre mål före pausen, men Tobias Hysén och Theodor Bjarnason brände sina frilägen.

Däremot var Sebastian Eriksson vaken och nickade in 1-0 sedan HIF-målvakten gjort ett tveksamt ingripande. Det var Göteborgs enda skott på mål. Helsingborg hade fem före pausen.

Fyra minuter före den kontrade HIF, en lång passning nickades vidare av René Makondele till Erik Sundin som drog in 1-1.
Med en kvart kvar sprang snabbe Tobias Hysén ifrån sin bevakare, rundade målvakten Pär Hansson och sköt in 2-1 för Göteborg.
Sju minuter före full tid hade Henrik Larsson en jättechans att kvittera på Marcus Lantz inlägg, men nickade utanför där han matchtränad sällan missar.
På slutet ökade i stället Göteborg på till 3-1, målet av Theodor Bjarnason.
Göteborg möter AIK i cupfinalen i november på Råsunda.

Här är startelvorna:

Helsingborg: Pär Hansson – Erik Wahlstedt, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Adama Tamboura – Christoffer Andersson, Olafur Skulason, May Mahlangu, Rene Makondele – Erik Sundin, Rasmus Jönsson

IFK Göteborg: Kim Christensen – Erik Lund, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson, Mikael Dyrestam – Stefan Selakovic, Sebastian Eriksson, Gustav Svensson, Theodor Bjarnason – Tobias Hysén, Hannes Stiller.

Publicerad 2009-09-16 kl 20:57