Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hysén vill tränarsatsa - drömmer om Blåvitt

Glenn Hysén vill satsa på en tränarkarriär och legendaren har inte gett upp hoppet om att att få leda Blåvitt i framtiden:''Nej, nej, för fan. Det har jag absolut inte''.

Glenn Hysén som tränare? Ja, nu vill en av våra största till sist ge tränarkarriären en rejäl chans.
Med spel i klubbar som PSV, Fiorentina och Liverpool - två Uefacupsegrar, lika många SM-guld, närmare 70 landskamper och två guldbollar - öppnar han för första gången för en satsning på tränarbanan.

- Jag vill se hur långt jag kan gå och det är klart att det är drömmen att få träna Blåvitt någon gång, avslöjar Glenn Hysén för FotbollDirekt.se.

Så du ser det som realistiskt? Det är inte för sent att ha sådana stora mål, det är inget du har gett upp?
- Nej, nej, för fan. Det har jag absolut inte men det är klart att jag än så länge behöver väldigt mycket mer erfarenhet än jag har just i dag.

Men starten på tränarkarriären i Utsiktens BK har onekligen gett en omedelbar succé.
Den lilla Frölundaklubben vann i år överlägset sin division II-serie - något som nu alltså får Glenn Hysén att öppna för en satsning på tränarjobbet.

- Det är klart att det gett massor. Det har varit skitroligt. Skitsnacket om att det går att segra ihjäl sig köper jag inte, det här vill man ju bara ha mer av, fortsätter Hysén.

- Och extra roligt blir det därför att det inte alls var givet att vi skulle vinna serien. I två år hade laget slutat fyra men varit långt i från att vinna serien. Nu har vi gått upp och spelarna har långt i från nått sitt max och vår genomsnittsålder är bara 22-23 år.

I dag avslöjar han för FotbollDirekt.se att han har planer på att påbörja en tränarutbildning som på sikt är tänkt att sluta med att han ska ta alla stegen och ge honom den PRO-utbildning alla allsvenska tränare behöver.

- Jag vill ju se hur långt jag kan gå så det är klart att jag vill träna på så hög nivå som möjligt, det är ju målet, säger Hysén och tillägger:

- Målsättningen är att ta alla tränarstegen, det är som jag känner det just nu.

Men helt ogjord som tränare är nu inte Glenn Hysén.
Ett par år med Torslanda mellan 2002 och 2004 och en kort period i tv-jippot ''FC Z'' hade han tidigare hunnit med - men ambitionerna nu är helt andra än för knappt tio år sedan.

- Så är det. Det är mycket seriösare nu. Då jobbade jag som expert och det gick inte att kombinera med en tränarsatsning. Nu vill jag lära mig det här från grunden och se hur långt jag kan nå. Jag måste ju bli mer organiserad.

Ångrar du att du inte satsat på tränaryrket tidigare?


- Nej, inte ett dugg. Jag ångrar ingenting. Åren som expert skulle jag aldrig vilja ha ogjort.

Publicerad 2011-11-21 kl 15:14
Annons
Annons
Annons