Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hyséns angrepp på gamla laget: "Värvat fel spelare"

Tobias Hysén var firad hjälte hos Djurgården när laget tog sitt senaste SM-guld. Men efter hans flytt har det mesta gått snett för huvudstadsklubben. Inte minst är det värvningarna som inte har fallit väl ut.

- Någon gång vid 2006-2007 slutade klubben värva karaktärsspelare, säger Hysén till Expressen.

Häromdagen skrev FotbollDirekt.se om anfallaren Aziz Corr Nyang som nu gör succé i GIF Sundsvall men som ratades av Djurgården för några år sedan.
Och det inte bara missen krings hans sorti som gjort att det gått snett för Djurgården.

De spelare som har värvats till klubben har långt ifrån varit samma succé som Tobias Hysén, Johan Elmander och Geert den Ouden för att nämna några spelare.
- Det är säkert många faktorer som spelar in men personligen tror jag att vid ungefär 2006-07, så började klubben att frångå sina principer när det gäller spelarvärvningar.

Han menar att det inte bara gäller att hitta rätt spelare som ska fungera på planen, mycket handlar också om det sociala vid sidan av.
- När jag kom till klubben var man noga med att värva karaktärsspelare, nu har man bara värvat fotbollsspelare. När jag och Abgar Barsom värvades var klubben inte bara noga med att vi skulle vara bra på planen, de var extremt noggranna med hur vi var utanför planen. Alltså socialt och så vidare. Det är en väldigt viktig del, säger Hysén till Expressen.

Publicerad 2009-09-11 kl 14:28
Annons
Annons
Annons