POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
15v

Hyséns tacksamhet över hyllningarna: "Jag har all tid i världen att tacka ännu mer i många år framöver"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

GÖTEBORG. En av IFK Göteborgs största i modern tid har sagt farväl till Gamla Ullevi. Efter matchen talade han inför stadion om sin tacksamhet till föreningen och flera individer.
- Men jag har all tid i världen att komma på och tacka ännu mer. Jag ska fortfarande vara kvar i klubben förhoppningsvis, sa han till Fotbollskanalen efteråt. 

Så var det avklarat. Tobias Hysén har spelat sin sista hemmamatch på Gamla Ullevi med IFK Göteborg, och han fick stora hyllningar både innan och efter matchen. Bland annat genomförde han ett tal en stund efter slutsignal, till en stor del av publiken som hade stannat kvar. 

- Det var helt fantastiskt. Man målar alltid upp ett scenario i huvudet, nu ville jag inte göra det för mycket, men vad ska man säga och vad ska man ha med? Vilka ska man tacka? Det är svårt när man står där ute, säger Tobias Hysén.

- Jag är van att alla tittar på mig, men det är för vad man gör med bollen. Inte när man står och pratar. Jag brukar inte ha problem med, men just i dag var det svårt.

- Men jag har all tid i världen att komma på och tacka ännu mer. Jag ska fortfarande vara kvar i klubben förhoppningsvis. Då finns all tid i världen att tacka ännu mer i många år framöver. 

Matchen blev dock långt ifrån optimal. IFK Göteborg höll 0-0 mot Malmö FF i 65 minuter, innan de tappade matchen och förlorade med 0-3. Hysén, som har haft problem med ett knä, klarade bara av ett inhopp sista sju minuterna. Då stod det redan 0-3. 

- Det är klart man i den bästa av världar ville ha ett annat scenario där, men jag lovade mig själv att matchen är en del, och det andra är en annan del. Detta för att det inte skulle bli något fel, även om det är svårt att släppa så snabbt. Jag hade kanske behövt tio-femton minuter till, men det förstår jag att folk inte orkar stå och vänta. 

Totalt har det blivit strax under 300 matcher, drygt 100 mål, drygt 50 assist, två cuptitlar, och en ligatitel under sina år i IFK Göteborg. Söndagskvällen skulle avslutas med att äta ute med familjen. Efter det är det en omgång kvar innan allsvenskan tar slut, men Hysén skämtade om att hans nya liv kanske börjar redan i morgon. 

- Minstingen är lite halvfebrig. Jag får väl vabba för första gången i mitt liv.

Hysén och IFK Göteborg diskuterar en fortsättning i föreningen på ett annat plan än att vara spelare. Vad det blir är osäkert.

- Det återstår att se. Jag har ingen aning om exakt hur min roll kommer att bli. Jag hoppas jag kan vara med och påverka framtiden för IFK. Sedan på vilket sätt, det får vi se, men i nuläget kommer jag ta det lite lugnt och smälta allt de närmaste dagarna. 

Publicerad 2018-11-04 kl 18:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå