POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hyséns vänsterkanon bröt Blåvitts mardröm

Göteborgs mardröm är över. Tobias Hyséns kanon i den första halvleken gav första segern - och lättade trycket på hårt ansatta Jonas Olsson.

- Klart det är jätteskönt att vinna och jag tycker vi förtjänade det också, säger IFK-tränaren Jonas Olsson till Canal Plus efter matchen.

Efter den sämsta starten sedan 1953 var det hård press på IFK Göteborg mot Kalmar - och inte minst på tränare Jonas Olsson.
Men Blåvitt uppträdde stabilt matchen igenom och efter Tobias Hyséns ledningsmål i den första halvleken höll Blåvitt tätt i den andra. Niklas Bärkroth fastställde slutresultatet till 2-0 i slutet efter sjabbel av Kalmarmålvakten Etrit Berisha.

En befriande seger för Göteborg - men Jonas Olsson vägrar ta till stora ord efter säsongens första seger.

- Jag mår väl ungefär samma, jag är väl sån att jag sticker inte ut och blir jättebedrövad när det går dåligt och inte jätteglad när det går bra, jag är nog ganska lugn, säger Olsson och bedyrar att han hela tiden känt spelarnas stöd.

- Ja, det har jag gjort, annars hade det inte sett ut som det gjorde idag. Jag vill också tacka alla supportrarna, alla fantastiska supportrar som har stöttat och hört av sig på diverse sätt.

Trots det utsatta läget kändes Göteborgs seger aldrig riktigt hotad.
Blåvitt höll upp laget matchen igenom och närmare än Daniel Sobralenses volley strax utanför kom inte Kalmar en kvittering.

- Det är också en stor eloge till spelarna att vi står upp. Det blir lite tekniska misstag, men jag är jättenöjd att vi står upp hela vägen.

Olssons taktiska justeringar inför matchen föll också väl ut. Hjalmar Jonsson gick in som mittback istället för Kalle Svensson och Sebastian Eriksson ersatte Andreas Drugge i en offensiv roll.

- Det fungerade bra, att slå inlägg mot deras två stora mittbackar fungerar inte speciellt bra, då gäller det mer att komma till inspel och där är Sebastian jättebra med sina fötter, jag är jättenöjd med hans insats, säger Olsson.

Publicerad 2011-04-25 kl 17:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå