Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

I dag börja Hareide nya jobbet: ”Vill spela enklare”

I dag drar Åge Hareide i gång sitt första träningspass med HIF. Norrmannen kommer inleda träningen med en programförklaring:
- Vi måste skaffa oss en spets. När vi erövrar bollen ska det gå rakt och snabbt, säger Hareide.

Conny Karlsson lämnade i förra veckan HIF i protest – Åge Hareide kommer nu in som tränare resten av säsongen. Men guldtränaren från 1999 vill trots den korta tid han får vid rodret sätta sin prägel på HIF.

– Det handlar mycket om självförtroende och hur enkelt vi kan spela, säger han. Jag vill göra varje spelare bättre och plocka ut några extra procent varje gång vi tränar och spelar matcher, säger Hareide till Kvällsposten.

– Det handlar om kort transport av bollen, få beröringar, snabb omställning i planens längdriktning och god rörelse. Vi kommer att jobba mycket med det.

Nu får Hareide dessutom vara med och kvala in till Champions League. Nästa måndag lottas kvalet till storturneringen. Hareide menar att HIF:s Europa-erfarenhet blir guld värd:

– Jag vet vad som krävs för att vi ska ta oss vidare i Europa. Det är svårt men inte omöjligt. Det gäller att hitta rätt, speciellt taktiskt, när man spelar ett kval där allt avgörs i två matcher.

– Det är speciella matcher, föreningar som varit där innan har ofta en fördel. Helsingborg är ett lag som vunnit matcher i Europa. Kulturen sitter i väggarna och det kan vi tjäna på.

– Grundidén i försvaret är bra, det är välorganiserat. Men vi måste skaffa oss en spets. När vi erövrar bollen ska det gå rakt och snabbt. Vi ska hota motståndarna så fort vi kan.

Snart kommer också ett transferfönster – Helsingborg har inte startat årets säsong lika klockrent som i fjol och får svårt att ta guld på nytt med Elfsborg 12 poäng före. Många ropar på nyförvärv, men det kommer inte Hareide göra.

– Man måste visa förtroende för de som finns här. De flesta har en hög nivå – det handlar om att komma upp där så ofta som möjligt.

Publicerad 2012-06-18 kl 08:08
Annons
Annons
Annons