"I jämförelse med Kalmar ser AIK ut som småpojkar"

Ljungskiles svit som jättedödare på hemmaplan är över.
Serieledande Kalmar FF satte ordentligt stopp med 4-2.

Ljungskile på hemmaplan har varit en skräckmotståndare för årets topplag i allsvenskan. AIK, Göteborg och Elfsborg har alla åkt från Ljungskile med noll poäng. Hammarby lyckades säkra segern först med kvarten kvar.

Kalmar FF rivstartade och kopplade direkt ett grepp om matchen. Skyttekungen Patrik Ingelsten behövde inte mer än fem minuter på sig att presentera sig själv med sitt 13:e mål. På ett patenterat jätteinkast från Rasmus Elm höll Ingelsten sig framme efter en nicktouch av Patrik Rosengren.

Just Rasmus Elm skulle senare spela en avgörande roll i matchen.

Snabb replik

Efter målet gick det tjugo minuter där Kalmar fortsatte att diktera tempot. Sen gav de bort initiativet. Ljungskile tilläts ta mer plats, ha mer boll och till och med kvittera. Niklas Löfgren gjorde en fantastisk djupledslöpning på högerkanten och hittade Darryl Smylie vid straffpunkten som behärskat rullade in 1-1. Men glädjen vara bara i två minuter. På egen retur lobbade Daniel Lopes Silva retfullt enkelt in 2-1 till bortalaget.

-Vi hade behövt ett oavgjort resultat med oss i paus, sade Ljungskiles tränare David Wilson.

Efter paus fortsatte hemmalaget spela för poäng, men Rasmus Elm hade andra planer. Efter 67 minuter fick Kalmar en av många frisparkar med sig. Rasmus lade upp bollen och från 25 meter smekte han behärskat in matchavgörande 3-1 tätt intill Michal Slawutas vänstra stolpe.

-Riktigt skön seger i dag. Det känns som om formen är på väg uppåt efter ett par sega matcher för min del, sade Rasmus Elm som krönte kvällen med att läckert spela fram Patrik Ingelsten till Kalmars fjärde mål.

Kamp i botten

Redan efter Kalmars tredje mål var matchen död. Nanne Bergstrand i Kalmar tyckte att hans lag svarade för en gedigen insats i en på förhand tuff match. Speciellt nöjd var han med att de vann matchen i matchen med de fasta situationerna där Kalmar gjorde två mål.

David Wilson i Ljungskile pratade om att hans lag nu måste samla sig och fokusera på de kommande matcherna. Laget har närmast Helsingborg på schemat, sedan väntar tio väldigt viktiga matcher där de möter många av kollegorna i botten av tabellen. Wilson passade även på att berömma Kalmar som han tycker är Sveriges absolut bästa lag samtidigt som han gav AIK en tuff passning.

-AIK imponerade på mig, men i jämförelse med Kalmar ser de ut som småpojkar.