Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ID-tvång ska bekämpa läktarvåldet: "Tekniken finns redan"

Läktarvåldet ska bekämpas – med hjälp av ID-tvång vid arenorna, skriver Sport-Expressen.
- Tekniken finns redan klar att använda, säger SEF-ordföranden Tommy Theorin.

Efter de senaste händelserna på Swedbank Stadion i Malmö, där någon eller några kastade in knallskott på planen och matchen mot Dif fick brytas, diskuteras supporterrelaterat våld för fullt.

Ett av åtgärdsförslagen som förts fram är att biljetter till allsvenskan och superettan blir personliga. Med hjälp av krav på identifikation – såväl i samband med köptillfället som själva inträdet - hoppas intresseorganisationen Svensk Elitfotboll, SEF, att problemen ska minska.

- När vi har tittat på olika alternativ har vi varit i kontakt med olika företag och tekniken finns redan klar att användas, säger Tommy Theorin till Sport-Expressen.

Enligt tidningen kan det redan 2012 bli aktuellt att införa biljetter där respektive åskådares namn och personnummer står angivet. På så vis hoppas SEF och SvFF att få en bättre överblick över vilka personer som befinner sig var på arenorna. Något som är mycket svårare att säga i dagsläget. Nu kan vem som helst lösa biljett till valfria sektioner på de flesta arenorna i landet.

Samtidigt betonar Tommy Theorin att ett eventuellt ID-tvång bara skulle vara ett led i kampen mot huliganism och läktarvåld.

- Det finns inte en enkel lösning på den här problematiken. Vi måste tillsammans jobba för att motverka den utveckling som vi nu ser, säger Tommy Theorin.

Publicerad 2011-08-01 kl 09:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons