Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
13v

IFK-basen om Gren-beslutet: "Information från spelarrådet pekar på att vi gjort rätt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Max Markusson i spelaren ovan.

Sportchefen Mats Gren har fått sparken av IFK Göteborg.
Innan beslutet fattades träffade klubbdirektören Max Markusson spelarrådet i Blåvitts A-lag.
- Den information som vi fått (från spelarrådet) pekar på att vi fattat rätt beslut, säger Markusson.

Under onsdagen meddelade IFK Göteborg att sportchefen Mats Gren får sparken. Han ersätts av tidigare guldtränaren Jonas Olsson, som tar över säsongen ut.

Gren har varit en omdiskuterad sportchef i Blåvitt och klubbdirektören Max Markusson förklarade på onsdagens presskonferens att det stora fokus som riktats mot Grens person är en av anledningarna till att ledningen anser att han inte kan fortsätta sitt uppdrag.

Förra året publicerade tidningen GT uppgifter om ett spelaruppror mot just Mats Gren och även när magasinet Offside nyligen släppte en längre text om Gren framkom uppgifter om missnöje från spelarhåll.

Under tisdagen satte sig IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson ner med spelarrådet i Blåvitts A-lag. På en fråga under onsdagens presskonferens om rådets inställning till att genomföra förändringar och hur mycket spelarnas tankar påverkat de beslut som klubbledningen nu fattat svarade Markusson:

- Till att börja med, jag tycker det är intressant det som skrivs i media. Man beskriver ett kaos i Blåvitt och massa saker. Vi har haft en extremt strukturerad process och jag tycker snarare det är media som skapat ett kaos genom spekulationer. Vi har bestämt en plan som vi iscensatte efter matchen mot Trelleborg och där är det klart att vi ville beröra spelarna med vilka insatser de såg skulle krävas. Det är en av många beröringspunkter.

Han fortsatte:

- Exakt vad som sades, det tänker jag inte gå in på. Det stannar mellan mig och spelarrådet, men den information som vi fått pekar på att vi fattat rätt beslut.

Hur mycket Offsides artikel om Mats Gren spelat in i beslutet? I en intervju med Fotbollskanalen säger Markusson:

- Jag skulle inte säga att det är enskilda händelser som påverkat det här beslutet, min roll är att sätta det i en bredare kontext. Där är det en av alla saker.

I ett sms till Fotbollskanalen avböjer Mats Gren en intervju.

"Inte i dagsläget", skriver han.

Publicerad 2018-10-10 kl 11:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons