POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

IFK-fansen kräver att tränare Olsson slutar: ”Kommer aldrig avgå”

Supportrar till IFK Göteborg kräver Jonas Olssons avgång. Då vädjar Olsson efter tålamod.
- Jag tycker nog att man ska ge oss chansen innan man är så hårt i kritiken, säger han till fotbollskanalen.se.

Förlust i de två första matcherna för IFK Göteborg. Då har det skapats en grupp på Facebook där supportrar kräver Olssons avgång. På bara ett par dygn hade över tusen fans gått med i gruppen. När Olsson får höra om motståndet mot honom, svarar han att han hoppas att läget hinner förändras under säsongens lopp.

- Jag väljer att inte ens att ta in den sortens information överhuvudtaget. Det är bara att hoppas att efter 30 omgångar har det startats en grupp som tycker att jag skriva på ett nytt kontrakt.

Supportrarnas missnöje ska dels baseras på förra årets resultat, när många hade större förväntningar på Göteborgslaget, som till sist slutade sjua - och dels att man även börjat svagt 2011. Olsson känner sig dock säker på att han kan vända trenden och påverkas inte av kritiken.

- Jag vet vad jag kan. Jag är en vinnare och har haft betydligt större motgångar än vad jag har haft nu. Jag förstår att om det går dåligt i IFK Göteborg så tycks det utifrån, och det har jag inga som helst problem med. I det här fallet är det dessutom ganska bra, för då får spelarna vara i fred och då presterar de bättre.

- Jag har jättestor förståelse för att folk är besvikna, och det är jag också och vi också. Men jag tycker nog att man ska ge oss chansen innan man är så hårt i kritiken.

Har tanken att avgå slagit dig?
- Jag kommer aldrig att avgå.

Olsson menar annars att en av anledningarna till att det har gått dåligt, är att flera spelare i truppen varit drabbade av halsfluss och förkylningar.

- Vi skyller inte på det, men det kan vara en orsak till varför vi har några procent kvar innan vi är uppe på vår bästa nivå.

På tisdag spelar IFK Göteborg match hemma mot Helsingborg, som börjat säsongen med två raka vinster.

Publicerad 2011-04-14 kl 08:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå