POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

IFK Göteborg attackerades i Stockholm

Idag möter IFK Göteborg AIK på Råsunda. Under fredagen hotades IFK-ledare och senare på kvällen for en sten genom rutan när truppen åt middag.

- Det värsta jag har varit med om. Nu måste vi se över säkerheten, säger IFK:s sportchef Håkan Mild till Expressen.

Det var när IFK Göteborg anlände till sitt hotell i Stockholm vid 20-tiden som laget attackerades. Spelarna hade redan hunnit passera genom entrén, men kvar ute på gatan fanns några ledare. Då uppenbarade sig ett gäng på sex-åtta personer. De ska ha sparkat på packningen och spottat på ledarna.

- De spottade på våra ledare, jag stod i närheten då. Sen skrek de åt både mig och Stefan och spottade mot oss, säger Mild till Sportbladet.

- Ja, det var hotfullt. Åtminstone försökte de vara tuffa, som de brukar vara i gäng. Jag tycker mest synd om dem, patetiska människor. De måste haft en taskig barndom utan vettiga föräldrabilder, fortsätter han.

En knapp timme senare satt hela laget i hotellresturangen för att äta mat. Plötsligt small det till i rutan.
- Det var någon som drog en sten genom rutan. Det blev en jävla smäll. Som tur är var det tvåglasfönster och det vara bara den yttersta rutan som sprack så ingen blev skadad, säger Tobias Hysén till Sportbladet.

Förövarna försvann från platsen och polisen tillkallades.
- Alla supporterpoliser, både från Stockholm och Göteborg, har varit på hotellet och bevakningen är skärpt i natt. Det är både polis och vaktbolag som polisen har ordnat på plats, säger klubbens säkerhetsansvarige Tommie Elgestål.

Publicerad 2008-09-13 kl 10:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå