IFK Göteborg fortfarande utan seger på hemmaplan

Brommapojkarna fortsätter att leverera. 1-1 borta mot IFK Göteborg var ännu ett bevis.

Det var en match där Brommapojkarna bjöd på intelligent och välorganiserat motstånd med ett fortsatt trångt försvarsspel utan särskilda blottor.

Lagkaptenen Pontus Segerström är en tufft oöm försvarsbjässe framför en skicklig Kristoffer Nordfeldt, som gjorde ett par avgörande räddningar i första halvlek då IFK dominerade stort.

Det är ingen slump att BP bara släppt in ynka två mål på fem matcher.
I Tobias Hyséns frånvaro (skadad i första matchminuten senast mot Djurgården) fick Gais-förvärvet Pär Ericsson ta steget upp på topp. Det blev ett bra steg.
Hans 1-0-mål efter bara sju minuters spel var en nickpärla, en stenhård pannträff på Adam Johansson precisa inlägg.

Pär Ericssons första mål i Blåvitt sedan han krängt av sig Gais-skinnet var ett faktum, och det syntes. Det var en rejält glad målskytt och hans slängkyssar mot IFK-klacken blev omedelbart besvarade.
-Skönt för Pär, sade Tobias Hysén i halvtidshögtalaren, samtidigt som han hoppades vara tillbaka nästa söndag mot Elfsborg.

Men det roliga rann ut i hemmasanden och frustration är snart göteborgarnas allra bästa gren. För BP gick i svaromål och målet i 37:e minuten var en nickreplik på Pär Ericssons, då Imad Chhadeh flög högst på en hörna och nickade in 1-1. En enda förlust hittills för BP - överraskningarnas lag i allsvenskan.