POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

IFK Göteborg kan få damlag - styrelsen vill utreda frågan

Foto: Bildbyrån

Inför IFK Göteborgs årsmöte har en motion om att utreda ett damlag i föreningen kommit in.
Klubbens styrelse är positiv.
"Vår önskan är att motionen antas i sin helhet", skriver Blåvitt på sin hemsida.

Måndagen den 5 mars håller IFK Göteborg sitt årsmöte. Inför det har klubben nu svarat på motioner som kommit in från medlemmarna.

En av motionerna handlar om att en arbetsgrupp ska utreda möjligheten att starta ett damlag inom föreningen. Blåvitt har sedan tidigare flickverksamhet men har aldrig haft ett damlag.

"I det identitetsarbete som föreningen startat har ett centralt tema varit att IFK Göteborg ska spegla sig i Göteborgs befolkning. En viktig del utifrån detta bör vara att flickor ges utökade möjligheter att representera IFK Göteborg. På lång sikt anser vi att IFK Göteborg ska ha ett damlag", skriver Sofia Bohlin och Sebastian Stenman i motionen.

I motionen påpekar de att det är viktigt att inte ta ett förhastat beslut för att inte försämra möjligheterna för ett damlag att etablera sig på lång sikt. Därför föreslår man en arbetsgrupp som ska ta fram en rekommendation om ett damlag bör startas.

Blåvitts styrelse är positiv i sitt svar på motionen.

"Styrelsen delar motionärernas åsikter i allt väsentligt. Det är således vår önskan att motionen antas i sin helhet", skriver klubben.

IFK Göteborg skriver att om arbetsgruppens rekommendation är positiv så vill man att de presenterar en handlingsplan för hur verksamheten ska startas upp. Resultaten vill styrelsen ska presenteras senast en månad innan årsmötet 2019 då eventuellt ett beslut kan fattas i frågan.

Publicerad 2018-03-02 kl 18:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto