POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
50v

IFK Göteborg kan starta damlag i år - snart tas beslut om arbetet går vidare

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg kan i år starta ett damlag. 
Under årsmötet tas beslut om arbetet går vidare med det. 
"Arbetsgruppen är positiva till att starta ett damlag och rekommenderar IFK Göteborg att godkänna etablering av damlag på årsmötet 2019", skriver föreningens arbetsgrupp i ett beslutsunderlag. 

IFK Göteborg startade efter årsmötet i mars i fjol en arbetsgrupp - med Jonas Olsson, Sofia Bohlin, Kennet Andersson och Richard Berkling - för att analysera föreningens möjligheter att starta ett damlag. Detta utifrån en motion från årsmötet 2018.

Blåvitt meddelade i dag via sin hemsida att arbetsgruppen har kommit fram till en slutsats och hänvisade till ett beslutsunderlag, där arbetsgruppen meddelar att den är positivt inställd till det och anser att föreningen borde starta ett damlag med målet att vara aktivt med spel under tävlingsssäongen 2020. 

"Arbetsgruppen är positiva till att starta ett damlag och rekommenderar IFK Göteborg att godkänna etablering av damlag på årsmötet 2019 med ambitionen att vara aktivt för tävlingssäsongen 2020. Då tidpunkten för att registrera ett damlag för att kunna delta i spel seniornivå är under oktober/november så rekommenderar vi årsmötet att förlänga arbetsgruppens uppdrag med mandat att bedriva dialog med potentiella intressenter för att i rätt tid för att kunna ha aktuella och relevanta underlag för beslut om genomförande", skriver föreningen under rubirken "slutsats" i beslutsunderlaget. 

Blåvitts arbetsgrupp kommer, utifrån om det tas beslut om det på det kommande årsmötet, att arbeta vidare fram till i höst för att ta fram ett nytt beslutsunderlag för val av "etablering och organisationsform" till ett extra medlemsmöte i augusti eller september i år. Då kan det klubbas igenom att Blåvitt startar ett damlag. 

"Det är en grundförutsättning för arbetsgruppen att medlemmarna äger beslutet oavsett om det är en etablering genom nytt lag i Div.4 eller om det är genom samverkan med existerande damlag", står det i beslutsunderlaget. 

Publicerad 2019-02-26 kl 19:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå