POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

IFK Göteborg slapp straff efter skandalscenerna i cupen: "Väntat"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen där Blåvitt-fans sköt raketer i matchen mot Gais i spelaren.

IFK Göteborg friades i SvFF:s disciplinnämnd efter skandalscenerna mot Gais i cupen.
Nu lägger Blåvitt fallet till handlingarna.
- Vi vill ju fokusera på att vinna matcher och gärna på planen, säger klubbdirektören Max Markusson till Fotbollskanalen.

Det var precis efter paus i cupderbyt mellan IFK Göteborg mellan Gais som skandalscener utbröt. Fyrverkeripjäser regnade in från IFK Göteborgs läktarsektion och matchen fick avbrytas och ställas in. I ett senare skede tilldömdes Gais segern med 3-0.

Samtidigt anmälde SvFF:s riksombud Henrik Engvall IFK Göteborg till disciplinnämnden för ordningsstörningarna och han yrkade i första hand på att Blåvitt skulle åläggas att spela en av sina hemmatcher med ”delvis stängda läktare” och i andra hand bötesstraff. IFK Göteborg var starkt kritiskt till yrkandet och skrev bland annat följande i ett uttalande :

”Att RO dessutom uppvisar en såpass grav ovilja och brist på kontextuell förståelse inför situationen som helhet genom att agera publikt med sin anmälan innan IFK Göteborg har givits möjlighet till att agera eller inkomma med förtydliganden enl. TB 7 Kap. 12§ gör att vi kraftigt ifrågasätter både RO:s kompetens samt gällande strukturer som svensk fotboll verkar leva efter. Detta förstärks ytterligare genom RO:s åsikt som lekman i ämnet - att dylika pyrotekniska attiraljer såsom ”Fyrverkeritårtor” skulle kunna smugglas in till arenan och passera en förstärkt visitation då detta uppenbart är en omöjlighet med tanke på den mänskliga kroppens anatomi.

Under torsdagen meddelade disciplinnämnden sitt beslut i ärendet. Blåvitt slipper straff.

- Det var väntat, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson till Fotbollskanalen.

Varför det?
- Vi vet om att vi gör ett bra jobb kring våra matcharrangemang och det tycker jag att vi påvisade i vårt yttrande till riksombudets anmälan. Det hade snarare varit förvånande om disciplinnämnden tyckt någonting annat.

Det har varit en relativt utdragen process, hur har det varit för er?
- Vi tycker väl att det är fel från RO att göra en anmälan från första början. Vi tycker inte att han hade sakliga argument för det och då fick vi framföra vår ståndpunkt. Men det är ingenting som påverkat oss mer än i den mån att det tagit tid att skriva yttranden.

Skönt att lämna det här bakom sig?
- Ja, självklart. Vi vill fokusera på att vinna matcher och gärna på planen.

Publicerad 2019-04-11 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå